Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 24, 2012

Suomalaisen Lepokodin sääntöjä ei ole muutettu


- Lepokodin sääntöjä ei ole muutettu eikä ylimääräistä virallista kokousta ole pidetty, oikaisee toimitusjohtaja Hanna McColough internetissä esitettyjä väitteitä.

Lake Worthin amerikansuomalaisen Lepokodin toimitusjohtaja Hanna McColough tyrmää uutisen, että Finnish-American Rest Home Inc:n sääntöjä olisi muutettu.

- Yhdistys ei ole pitänyt yhtään jäsenistön ylimääräistä virallista koukousta kuten julkisuudessa on virheellisesti väitetty, hän toteaa. Huhut Lepokodin asioista lähtivät liikkeelle viime syksynä Lepokodin hallituksen julkistettua uudelleen rakentamisprojektin jäsenistölleen ja alueen amerikansuomalaisille. Hanna McColough`n mukaan Lepokodin uudelleen rakantaminen - kerralla tai osissa - on välttämätöntä yli 40-vuotisen suomalaisen lepokotitoiminnan säilyttämiseksi alueella. 

- Suomalaisten määrä ei riitä nostamaan käyttöastetta niin korkealle, että voisimme toimia kannattavasti. Olemme myös pitäneet hintamme reilusti alle markkinoiden keskitason. Siihen meillä ei ole varaa, McColough sanoo. Toimitusjohtaja painottaa kuitenkin että jokaisesta Lepokodin nykyisestä asukkaasta pidetään huoli.

Finnish-American Rest Home Inc:in uusi hallitus nimitettiin marraskuussa 2011. Hallituksen yhdeksän jäsentä edustavat Lepokodin perustajayhdistyksiä. Uusrakentamista vastaan asettui syksyllä pieni ryhmä suomalaisia veteraaniyhdistyksen edustajien johdolla. Veteraanien hallitusjäsen ja varajäsen jouduttiin erottamaan hallituksesta heidän rikottuaan Lepokodin käyttäytymissääntöjä. Veteraanijärjestö nimitti myöhemmin uudet jäsenet Lepokodin hallitukseen.

Hanna McColough tyrmää myös syksyllä julkaistut uutiset, että Lepodin jäsenistö olisi pitänyt ylimääräisen virallisen koukouksen.

- Rakentamista vastustavan ryhmän kokous joulukuussa ei suinkaan ollut virallinen ylimääräinen kokous. Ollakseen lainvoimainen, yhdistyksen virallinen kokous on kutsuttava koolle yhdistyksen sääntöjen mukaan. Tätä kokousta ei kutsuttu koolle sääntöjen määräämällä tavalla, sillä ei ollut hallituksen ja puheenjohtajan hyväksyntää eikä äänestyksissä tarvittavia lomakkeita postitettu jäsenistölle. Kokouksesta ei myöskään ilmoitettu amerikansuomalaisessa sanomalehdessä ja radiossa sääntöjen määräämällä tavalla, McColough selventää. FARHin lakimiehen mukaan kokous oli myös Floridan lain vastainen. Rakentamista vastustavan ryhmän kokoukseen Annanmajalla osallistui nelisenkymmentä henkilöä.

Lepokodilla on rekisterissään yli 500 jäsentä, jotka yhdistyksen sihteeri kutsuu sääntömääräisiin kokouksiin. Tarvittaessa jäsenistölle lähetetään myös postiäänestyslomake. FARH:n sääntöjen mukaan jäsenistö äänestää virallisissa kokouksissa sääntömuutoksista. Lepokodin operatiivista toimintaa johtaa hallitus. Seuraava Lepokodin jäsenten virallinen kokous pidetään huhtikuussa 2012.

Julkisuudessa esitetyt väärät tiedot ovat saaneet sekä Lepokodin asukkaat että henkilökunnan huolestumaan tulevaisuudestaan.

- Me toimimme aina asukkaidemme ja työntekijöidemme parhaaksi. Kodissa ahkeroi päivittäin myös joukko vapaaehtoisia asukkaidemme hyväksi. Nyt tämäkin työ on asetettu uhanalaiseksi, Hanna McColough sanoo. Lepokodin hallitus on käynyt tutustumassa muihin alueella toimiviin assisted living-koteihin, jotka ovat uusrakentamisen avulla nousseet taloudellisesti kannattaviksi.

Uusrakentamista vastustava ryhmä on esittänyt Lepokodin tilojen remontointia.

- Tämän vaihtoehdon tutkimme tietysti ensimmäisenä. Vanhoja tiloja ei kannata remontoida rakennusteknisistä, toiminnallisista, juridisista ja markkinoinnillisesta syistä johtuen, sanoo toimitusjohtaja Hanna McColough, jonka lisenssin varassa Finnish-American Rest Home Inc. toimii. Floridan lepokotitoimintaa valvoo AHCA (Agency for Health Care Administration) joka tarkastaa säännöllisesti alalla toimivien yritysten toiminnan ja tilat.

- Mikäli Floridassa halutaan jatkaa suomalaista lepokotitoimintaa, ainoaksi vaihtoehdoksi jää Lepokodin ja Hoitokodin rakentaminen uudelleen.