Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 28, 2012

Jarkko Niemisen urakka Delray Beachissa alkaa


Aikaisempien vuosien tapaan Jarkko Nieminen aloittaa USA:n kiertueensa Delray Beach International-tennisturnauksesta. Avauskierroksella tiistaina päivällä vastaan tulee Mario Cilic (ATP 21).

Jarkko Niemisen visiitti Floridan tennisturnauksiin alkaa tiistaina Delray Beachin kansainvälisestä tennisturnauksesta. Ensimmäisellä kierroksella Nieminen (ATP 25) kohtaa  kilpailun kakkossijoitetun Marin Cilicin (ATP 21). Ottelu pelataan Delray Tennis Centerin Stadionilla toisena otteluna. Ottelu ei kuitenkaan ala ennen klo 12.30. Ensimmäinen ottelu. kentällä pelataan klo 11.

Nieminen ja Cilic ovat kohdanneet aikaisemmin vain kerran. 198-senttinen kroaatti voitti Niemisen vuonna 2088 Wimbledonissa niukasti viidessä erässä. Polvivammaa potenut Cilic ei ole pelannut tänä vuonna vielä yhtään turnausta.  Hienoon vireeseen noussut Nieminen voi nyt saada revanssin Wimbledon-tappiolleen. Jarkolla on ottelussa myös kotikenttäetu, sillä yleensä Delrayn turnaukseen häntä saapuu kannustamaan sankka joukko alueen suomalaisia.

Oman mausteensa Delrayn kisaan on yleensä tuonut sää, joka yähän aikaan vuodesta voi olla sateinen ja pilvinen - ja joskus jopa jäätävän kylmäkin. Tälle viikolla ovat säätietelijät luvanneet lämmintä mutta epävakaista. Nykytekniikalla säänennusteet pitävät inhottavan tarkasti paikkansa.

Kisan ykkössijoitettu on amerikkalainen John Isner, mutta yleisön suosikilla Andy Roddickilla on myös sana sanottavana. Isner pelaa Stadionilla Niemisen ottelun jölkeen maanmiestään Jesse Leviniä vastaan.

Yleisömagneeteiksi järjestäjät ovat hankkineet tukun takavuosien kirkkaimpia Grand Slam-voittajia, mm. Ivan Lendlin, Michael Changin ja Pat Cashin. Kahdeksan senioria pelaa keskenään oman turnauksensa. Tenniksen historiaan on jäänyt legendaarinen French Openin finaali vuodelta 1989, jolloin 17-vuotias Chang kukisti silloisen maailman ylivoimaisen ykkösen Lendlin viidessä erässä. Chang hävisi lähes viisituntisessa ottelussa kaksi ensimmäistä erää lukemin 6-4, 6-4 mutta nousi käsittämättömällä tavalla voittajaksi: pahojen jalkakramppien rasittama nuorukainen vei kolme viimeistä erää luvuin 6-3, 6-3, 6-3.