Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 13, 2012

Tommi Ylijoki valmistui PGA-ammattilaiseksi


Tuore PGA-Professional Tommi Ylijoki kokeilee siipiään aluksi pelaavana ammattilaisena - Suomessa.

Lake Worthista kotoisin olevan Tommi Ylijoen viiden vuoden urakka on ohi. - Ottihan se vähän koville, mutta nyt helpottaa, Ylijoki naurahtaa. Hän valmistui Port St.Luciessa toimivasta golfin PGA:n golfammattilaisten koulusta viime viikolla. Itse asiassa 26-vuotiaalla Ylijoella on takanaan peräti yhdeksän vuoden opiskeluputki, sillä aikaisemmin hän oli suorittanut nelivuotisen bachelors-arvosanan University of Floridassa Gainesvillessa valmistuen historianopettajaksi.

- Viime vuodet ovat olleeet todella kiireisiä sillä opintojen ohella olen tehnyt töitä aamusta iltaan golfin parissa. Työ liittyi osana PGA-tutkintoon, Ylijoki kertoo. Nyt hänen tavoitteenaan on panostaa golfin pelaamiseen, joka on jäänyt vähälle viime aikoina ajanpuutteen takia.

- Suunnittelen lähtöä Suomeen kesäkuun alussa pelaamaan ammattilaisten kiertuetta. Katsotaan sitten kuinka peli kulkee, pelaavan “pron” uraa ensiksi yrittävä Tommi naurahtaa. Mikäli lahjakkaan golffarin rahkeet eivät riitä menestykseen pelikentillä, hänen seuraava vaihtoehtonsa on palata takaisin kotiseudulle Palm Beachin piirikuntaan klubi-pron tehtäviin. PGA-tutkinnon suorittaneiden keskiansio vuodessa on 60-80 000 dollaria.

- PGA-tutkinto antoi valmiudet kaikkiin golf-klubeilla tarvittaviin tehtäviin. Kolmitasoisella kurssilla meille opetettiin itse golfin, sen opettamisen ja kilpailutoiminnan lisäksi mm.kentänhoitoa, yritysoppia kirjanpitoineen sekä ravintolatoimintaa, Ylijoki kertoo.

Tommi Ylijoki on voittanut juniori-ikäisenä useita amerikansuomalaisten kilpailuja Etelä-Floridassa. Yliopistoaikanaan (2003-2007) hän yritti myös UF:n kivikovaan golfjoukkueeseen ilman stipendiä. Kun paikka ei USA:n yliopistogolffareiden valioiden auennut, hän liittyi yliopiston soutujoukkueeseen. Armeijavuosi Suomessa toi katkon varsinaiseen urheiluun. Golf-taidot olivat kuitenkin tuoreessa muistissa: hän voitti sensaatiomaisesti Suomen armeijan golfmestaruuden Aura-golfissa Turussa pelatussa kilpailussa. Taakse jäivät kaikki Suomen parhaat, sittemmin ammattikentille siirtyneet, nuoret lupaukset.

Tommi Ylijoen ensimmäinen varsinainen testi tulee kesäkuussa, jolloin hän pelaa golfin Finnish Openissa. Siirtyminen pelaavaksi ammattilaiseksi on aina tietoinen riski, sillä vain muutama prosentti pelaajista pääsee kustannukset kattaville ansioille. - Olen säästänyt rahaa pelaamista varten opiskeluaikoinani. Toivotaan kuitenkin että pelit alkavat kulkea. Ylijoki kertoo. Jos näin ei tapahdu, nuori mies ei putoa korkealta: kotiseutu Palm Beach County on maailman golfkeskus, josta aina löytyy työtä aikaansaavalle golf-ammattilaiselle.