Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 14, 2012

Suomi-päivien järjestäjäyhtiö lopetti toimintansa


Jatkuvatko Suomi-päivät Etelä-Florodan suomalaisalueella Suomi Talon ja Kerhotalon lopetettua yhteisyrityksensä?Suomi-päiviä (Finlandia Days) järjestänyt Best Finlandia Days Inc. on päättänyt lopettaa toimintansa. Päätös tehtiin yksimielisesti yhtiön hallituksen kokouksessa tiistai-iltana Lake Worthissa. Neljä vuotta sitten perustettu yritys oli Suomi Talon ja Kerhotalon yhteinen. Amerikan Uutisten saamien tietojen mukaan yhtiölle jäävät varat jaetaan tasan talojen kesken. Yhtiö antanee päätöksestään virallisen tiedotteen lähiaikoina. Lopettamispäätökseen vaikutti mm. vapaaehtoistyövoiman hiipuminen alueella.

Suomi-päiviä on järjstetty Etelä-Floridan suomalaisalueella 1980-luvun alkupuolelta lätien. Helmikuussa pidetty Finlandia Days 2012 on järjestyksessään 24. suomalaisjuhla alueella. Viimeiset neljä tapahtumaa on järjestetty alueen "suomalaishaaleilla" Suomi Talolla ja Kerhotalolla. Aikaisemmin Finlandia Days-juhlat vietettiin Lake Worthin keskustassa sijaitsevassa Bryant Park-puistossa. Lake Worthin tuore pormestari Pam Triolo on esittänyt toiveensa suomalaisjuhlan paluusta kaupungin keskeisimpään juhlienviettopaikkaan.

Jatketaanko Suomi-päivien viettoa alueella tulevaisuudessa ja kenenkä toimesta, jää nyt nähtäväksi. Juhlat ovat menestyneet taloudellisesti viime vuosina pääasiassa vapaaehtoistyövoiman ansiosta.