Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 20, 2012

Veteraaniedustajat erotettiin Lepokodin hallituksesta


Lake Worthin Lepokoti tarvitsee uusia asukkaita. Uusrakentamista vastustavan ryhmän sabotointi on vaikeuttanut asukashankintaa entisestään.

Floridan sotaveteraanijärjestön edustajat Harry Manner (varsinainen jäsen) ja Teppo Jokinen (varajäsen) erotettiin Finnish-American Rest Home Inc:n hallituksesta maanantai-iltana pidetyssä ylimääräisessä hallituksen kokouksessa. Mannerin ja Jokisen todettiin rikkoneen Lepokodin sääntöjä ja aiheuttaneen toiminnallaan vahinkoa yritykselle. Jokinen oli omavaltaisesti allekirjoittanut Lepokodin laittoman sääntömuutosilmoituksen Floridan yhdistysrekisterille. Myös nykyisen veteraanijärjestön oikeutus olla edustettuna FARH:n hallituksessa on kyseenalainen, koska se antoi väärää tietoa juridisesta asemastaan liittyessään yhdistykseen kolme vuotta sitten. Uutta veteraanijärjestöä on johtanut perustamisestaan lähtien Hans Nyholm, joka on Lepokodin entinen autonkuljettaja.

Suomalaiset Sotaveteraanit Amerikassa-yhdistyksen edelliset hallitusedustajat Tarja Pollari ja Mirja Silvan jouduttiin myös erottamaan hallituksesta samanlaisten syiden takia tammikuussa .

Veteraaniedustajien häiriköinti Lepokodilla alkoi viime syksynä, jolloin FARH:in hallitus julkisti suomalaiskodin alustavat uudelleenrakennussuunnitelmansa.

Tarja Pollari-niminen henkilö liittyi Lepokodin jäseneksi päivää ennen yhdistyksen varsinaista jäsenkokousta viime syksynä. Viikko jäsenkokouksen jälkeen pidetyssä rakennussuunnitelman esittelytilaisuudessa Pollari esiintyi asiantuntijana rakennusasioissa ja käytti voimakkaita kommentteja rakennussuunnitelmaa vastaan. Kaksi viikkoa myöhemmin Hans Nyholmin johtama veteraanijärjestö nimesi hänet varsinaiseksi edustajakseen Lepokodin hallitukseen. Kaksi kuukautta tämän jälkeen Pollari erotettiin hänen rikottuaan vakavasti yhdistyksen sääntöjä.

Viime päivinä Tarja Pollari on lähetellyt omia kirjeitään Lepokodin jäsenistölle, joissa hän väittää että Lepokodin sääntöjä on muutettu Teppo Jokisen allekirjoittaman sääntömuutosilmoituksen mukaisesti. Asiasta on antanut väärää tietoa myös Floridan yksityinen nettisivu usasuomeksi.com (julkaisija Timo Vainionpää), joka väittää sivullaan Lepokodin lakimiehen myöntäneen sääntömuutoksen oikeelllisuuden. Vainionpää julkaisi uutisen toisen käden tietoihin nojaten. Asia on päinvastoin, minkä FARH:n lakimies Ron Ponzoli vahvistaa tuoreeltaan.  Myös Lepokodin yritysasioita hoitava lakimies tyrmäsi sääntömuutoksen lainvoimaisuuden maanantai-iltana. Heidän mukaansa Lepokotia vastustavan ryhmän joulukuussa pitämä kokous rikkoi useita Lepokoti-yhdistyksen sääntökohtia ollakseen jäsenten virallinen kokous. Siksi kokouksen tekemät päätökset ovat lakimiesten mukaan laittomia.

Rakentamista vastustavan ryhmän toiminta on aiheuttanut suurta taloudellista tappiota Lepokodille, sen maineelle, henkilökunnalle ja asukkaille. FARH:n hallitus on aloittanut oikeustoimet, joissa vahingontekijöiltä tullaan oikeuden kautta vaatimaan mittavia korvauksia.