Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 30, 2012

Lepokodin vastustajien haaste ei edennyt oikeudessa


Lake Worthin suomalaista Lepokotia ylläpitävän Finnish-American Rest Home Inc:n hallituksen oikeuteen haastaneen ryhmän kanne ei edennyt torstaina West Palm Beachin oikeustalolla pidetyssä oikeuden istunnossa. Amerikan Uutisten saamien tietojen mukaan kuuden suomalaisen tekemä haaste oli tehty virheellisesti, minkä takia asia ei edennyt ns. kuulemisen (hearing) tasolle. Lepokodin asianajajan Ron Ponzolin mukaan varsinaista hearing-tilaisuutta ei ole määrätty uudelleen.

Lepokodin rakentamista vastustava ryhmä haastoi yrityksen hallituksen oikeuteen sillä perusteella, että hallitus ei ole noudattanut ryhmän omavaltaisesti Floridan yhdistysrekisteriin tekemiä sääntömuutoksia toiminnassaan. Lepokodin lakimiehet tyrmäsivät ryhmän esittämät sääntömuutokset tuoreeltaan.

FARH:n sääntöjä voi muuttaa ainoastaan virallinen jäsenkokous. Sellaista ei ole pidetty viimesyksyisen sääntömääräisen puolivuosikokouksen jälkeen. Lepokodin jäsenistöön kuuluu yli 500 jäsentä. Rakentamista vastustava ryhmä piti joulun alla noin 40 hengen kokouksen väittäen sitä viralliseksi jäsenkokoukseksi. Kokoukseen osallistuneista kaikki eivät olleet Lepokodin jäseniä. Yli 90 prosentille jäsenkunnasta ei esitetty kutsua saapua kokoukseen.

Yli 40 vuotta Lake Worthissa Lepokotia pitäneen Finnish-American Rest Home Inc:n operatiivista toimintaa, mm. rakentamista, investointitoimintaa ja kodissa päivittäin tehtävää työtä, johtaa perustajajärjestöjen nimeämistä edustajista koostuva yhdeksänhenkinen hallitus. Jäsenistön tehtävänä on puolestaan ollut yhdistyksen sääntöjen valvominen ja tarvittaessa niiden muuttaminen. Sääntömuutokset voi tehdä ainoastaan virallisesti kokoonkutsuttu jäsenkokous. Sääntömuutokset vaativat jäsenistöltä yli 50% kannatuksen.

Lepokodin seuraava sääntömääräisen virallinen kokous pidetään huhtikuun lopulla. Lepokodilta korostetaan jäsenistölle, että vain FARH:n tunnuksella (letter head) ja sihteerin allekirjoituksella varustetut kirjeet ovat yhdistyksen virallisia jäsentiedotteita. Sekaannusta jäsenkunnassa on aiheuttanut rakentamista vastustavan ryhmän joillekin jäsenille lähettämät uhkaavansävyiset kirjeet.

Rakentamista vastustavan ryhmän sääntömuutokset kohdistuvat Lepokodin hallituksen toimivallan kaventamiseen. Heidän esityksensä mukaan yli miljoonan dollarin investoinnit olisi alistettava jäsenkunnan päätettäviksi. On kuitenkin kysytty, kuinka 500-henkinen jäsenistö pystyisi ohjaamaan pitkälle koulutetuista ammatti-ihmisistä  koostuvaa organisaatiota paremmin kuin perustajajärjestöjen nimeämä hallitus?

Ulkopuolisten alan asiantuntijoiden yksimielinen mielipide on, että Lake Worthin Lepokoti on rakennettava kokonaan uudelleen – joko kerralla tai osissa - mikäli se haluaa jatkaa toimintaansa tulevinakin vuosikymmeninä.