Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

huhti 1, 2012

Karjalaislaulut soivat tropiikin keväässä


Karjalaisnaiset kukittivat ex-puheenjohtaja Seppo Palokkaan yhdistyksen kevätkauden päättäjäispiknikissä.

- Hei Karjalasta heilin minä löysin, kaikui yhteislaulu pontevasti haitarimusiikin säestyksellä Lake Worthin Bryant-puistossa kun Floridan Karjalaiset kokoontuivat jokakeväiseen jäsenpiknikkiinsä. Tropiikkiin saapunut kevät jo korkealle kohonneine aurinkoineen oli kuin paraskin kesäpäivä Karjalan kannaksella. Intracoastalin laineet liplattivat, linnut liversivät ja juttu kulki karjalaiseen tapaan vuolaasti ja mutkattomasti.

- Kiitos kaikille ahkerille jäsenillemme ja johtokunnalle hienosta yhteistyöstä viimeisten vuosien aikana. Kuten varmaan ymmärrätte, vain arkityö ohittaa karjalaisten aatteen, kiitteli viime viikolla syrjään astunut ex-puheenjohtaja Seppo Palokas noin 50-päistä karjalaisjoukkoa. Floridan Karjalaiset on Etelä-Floridan suomalaisalueen seuroista näkyvin ja jäsenmäärältään suurin.

Tarmokkaasti karjalaisia johtanut Seppo Palokas kukitettiin ruuusukimpulla ja päälleen hän sai perinteisen musta-valkoisen Karjala-paidan. - Toisaalta minua helpottaa tieto, että työtäni jatkava Ray Heinonen haluaa pitää kunnianhimoisesti karjalaisuutta yllä täällä Floridassa.

Perikarjalaiseen tapaan tilaisuutta leimasi lämmin, välitön ja ennekaikkea iloinen henki. Kuulumia vaihdettiin, kanansiipiä, keittomakkaroita, lihapullia ja perunasalaattia syötiin ja päälle juotiin kahvit. Suomen sinivalkoväreihin tehty jättimäinen kakku kruunasi piknikin "maalliset antimet".

Henkisestä puolesta piti puolestaan huolta useat Karjala-aiheiset yhteislaulut, jotka nostivat kyyneleen moniin silmiin. Paitsi että joukosta lähes kaikilla on läheiset sukulaissiteet menetettyyn Karjalaan, mukana oli myös heitä jotka itse joutuivat jättämään kotinsa sodan alta ja muuttamaan muualle Suomeen.

- Muistan kun vuonna 1939 katselin yhdeksäänvuotiaan silmin kavereitteni kanssa Viipurin sisääntulotietä pitkin saapuvia suomalaisia jääkäreitä. Murteesta päätellen he olivat kotoisin Pohjanmaalta. Isä sanoi että nyt on lähdettävä ja toisena sotapäivänä jätimme kotimme, muisteli viipurilainen Aulis Kähkönen.

Katso Floridan Karjalaisten piknik-kuvat KuvaGalleriasta!Floridan Karjalaisten puheenjohtajat potretissa: Seppo Palokas, Marjatta Nieminen, Ray heinonen ja Eero Suni.