Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

huhti 6, 2012

Google sulkemassa Tarja Pollarin blogisivun rikollisen toiminnan takia


Lake Worthin suomalainen Lepokoti tunnetaan alueella palveluiltaan yhtenä parhaista.

Google on sulkemassa Lepokodin äänekkäimmän vastustajan Tarja Pollarin blogisivun rikollisen toiminnan takia. Aloitteen sulkemisesta teki Lepokodin jäsen. Hänen mielestään Pollari rikkoo lakia kun hän valheellisin perustein kerää rahaa yksityiselle tililleen vanhuksilta, joille hän kirjeissään ja blogikirjoituksissaan kertoo totuudenvastaisia asioita Lepokodin taloustilanteesta, rakennussuunnitelmista ja tulevaisuuden hinnoista.

Googlen lakimiehet ovat tutustuneet tuoreeltaan asiaan ja ilmoittaneet sulkevansa blogisivun konsultoituaan Googlen Suomen toimistoa kieliasioissa. Googlen lakimiesten mukaan juttu ylittää rikoksen tunnusmerkit ja Tarja Pollari voitaisiin haastaa oikeuteen väärin perustein suoritetun rahankeruun pohjalta. Aloitteentekijä on kuitenkin ilmoittanut, että valheellista tietoa levittävän sivuston sulkeminen on riittävä toimenpide.

Viesteissään Pollari väittää perusteettomasti ettei Lepokodin hintoja asukkaille tarvitsisi nostaa mikäli kiinteistöissä tehdään vain peruskorjaus. Kuukausihinta pienessä yksityishuoneessa on vain $1 850 dollaria/kk ja isossa $2 325. Hinnat ovat huomattavasti alle alan keskihinnan. Tappiollisen toiminnan syynä alhaisen kuukausivuokran lisäksi on viime vuosina laskenut käyttöaste, sillä suomalaissyntyiset eivät riitä enää täyttämään kotia niin että toiminta olisi kannattavaa. Pollarin väite että peruskorjatun Lepokodin hinnat voitaisiin pitää ennallaan ja silti kääntää toiminta kannattavaksi, ei siksi voi pitää paikkaansa. Lepokodin hallitus on vuosi sitten tehnyt päätöksen kodin uudelleenrakentamisesta. Kiireellisyysjärjestyksessä tärkein uusrakennuskohde on Hoitokoti ja sen yhteyteen rakennettava alzheimers-yksikkö.

Lähes puoli vuotta kestänyt Lepokodin vastustajien toiminta on herättänyt huomiota  muuallakin Yhdysvalloissa ja Suomessa. Myös Suomen valtakunnallinen media, Yleisradio mukaanlukien on kiinnostunut aiheesta, sillä Finnish-American Rest Home Inc. on kautta aikain suurin amerikansuomalainen yritys. Henkilökuntaa on nykyisin noin 130 ja asukkaita runsaat sata.

Jo kymmenen vuotta Lepokodin hallituksessa itänyt ajatus kodin uudelleen rakentamisesta sai vauhtia viime marraskuussa, kun arkkitehti Bo Russin esitys tuotiin suomalaisyhteisön tarkasteltavaksi. Juuri ennen kokousta Lepokodin jäseneksi liittynyt Tarja Pollari-niminen henkilö aloitti välittömästi Lepokodin uusrakennussuunnitelman tuhoamisen. Suomalaiset Sotaveteraanit Amerikassa ry nimesi myöhemmin Pollarin edustajakseen Lepokodin hallitukseen. Hänet erotettiin hallituksesta alkuvuodesta Lepokodin sääntöjä vakavasti rikkoneen toiminnan takia. Nyt myös hänen jäsenyytensä yhdistyksessä on tarkastelun alaisena. Mikäli Pollari erotetaan myös yhdistyksen jäsenyydestä, hänellä ei ole lainkaan oikeutta puuttua yhdistyksen asioihin.

Näkemystensä tueksi Tarja Pollari perusti blogisivun, jolla anonyymit kirjoittajat ovat rajusti hyökänneet Lepokodin hallitusta ja sen edustaman linjan kannattajia vastaan. Kirjoittajat esiintyvät sivulla nimettöminä, heidän herjauksen kohteena olevista henkilöistä käytetään heidän oiketa nimiään. Lepokodin uusrakentamista kannattavia kirjoituksia Pollari ei ole päästänyt sivulleen. Sivuston avulla kerätyt rahat Pollari on ilmoittanut käyttävänsä oikeudenkäyntikuluja varten.

Tarja Pollarin motiiveja on pohdittu laajalti Etelä-Floridan suomalaisaluetta kuohuttaneessa jutussa. Miksi henkilö, joka ei ole aikaisemmin ollut yhdenkään suomalaisjärjestön toiminnassa mukana, ryhtyy yhtäkkiä taisteluun kaikkia alueen suomalaisseuroja ja heidän nimeämiään Lepokodin hallitusedustajia vastaan?

Pollari on pyrkinyt lähes kaikkien Floridan suomalaisjärjestöjen jäseneksi. Useat järjestöistä ovat kuitenkin kieltäytyneet perusteella, että hänen toimintansa Lepokotia kohtaan on ollut vahingoittavaa. Finnish-American Rest Home tunnetaan maineeltaan yhtenä parhaista lepokodeista Etelä-Floridan alueella. Hoitokoti sai kaksi vuotta sitten viisi tähteä eli korkeimman arvosanan toimintaa virallisesti valvovalta Agengy for Healthcare Administrationilta (AHCA).