Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

huhti 20, 2012

LUKIJAN KYNÄSTÄ: Viisumihuijari liikkeellä Etelä-Floridan suomalaisalueella


Visa Waiverilla saa vierailla Yhdysvalloissa 90 päivää. Tähän vierailulupaan ei missään olosuhteissa voi hakea jatkoa. Suomalaisen viisumihuijarin kerrotaan kuitenkin tehneen “jatkolupahakemuksen” Visa Waiverille ja laskuttaneen siitä tuhansia dollareita.

Törmäsimme internetissä palveluitaan mainostavaan suomalaiseen “viisumiasiantuntijaan” lomamatkallamme Etelä-Floridassa. Paralegal-tittelillä esittäytynyt henkilö vakuutti, että pystyy auttamaan viisumiasoissa edullisemmin kuin varsinainen immigration-lakimies ja samalla voi neuvoa ja auttaa muissakin paperiasioissa. Suostuimme ehdotukseen. “Asiantuntija” täytti paperit ja lähetti ne eteenpäin.

Lopputulos oli kuitenkin aivan toinen kuin mitä odotimme. Prosessi kesti kuukausia, reilusti yli luvatun käsittelyajan. Lopulta anomuksemme tuli takaisin hylättynä viiden kuukauden odotuksen jälkeen. Selvisi, että anomus oli tehty ja lähetetty väärin perustein ja vastoin USA:n immigration-lakia. Tätä olimme jo prosessin venyessä itsekin osanneet epäillä. Yritimme ottaa yhteyttä “asiantuntijaan”, mutta tämä vastasi viesteihimme hyvin epämääräisesti ja pesi kätensä koko prosessista. Taustaselvityksessä kävi myös ilmi, että hänellä ei ollutkaan yleisesti mainostamaansa lakitutkintoa.

“Asiantuntija” oli mm. väittänyt anomuksessa meidän oleskelevan Yhdysvalloissa pidennetyllä matkailijaviisumilla (B2), vaikka tiesi hyvin että olimme tulleet ns. visa waiverilla, joka sallii 90 päivän viisumittoman oleskelun maassa. Visa waiveriin ei myöskään voi missään tilanteessa hakea pidennystä, vaikka “asiantuntija” näin alunperin väittikin. Hän tietenkin laskutti meitä kaikista tekemistään palveluksista.

Olemme ottaneet yhteyttä oikeaan lakimieheen. Hänen mukaansa tämän “asiantuntijan” toiminta on ollut alunperinkin rikollista ja olemme oikeutettuja hakemaan korvausta kärsimällemme vahingolle. Harkitsemme vakavasti rikossyytteen nostamista “asiantuntijaa” vastaan ja kysymmekin, löytyykö Floridan suomalaisalueelta muita samalla tavalla huijattuja matkalaisia yhteiskanteen nostamiseksi?

Huijatut turistit Suomesta

Toimituksen huomatus:

Epärehellisistä viisumipalveluiden tarjoajista otetaan vuosittain yhteyttä Amerikan Uutisten toimitukseen. Petetyt eivät yleensä halua asian arkaluonteisuuden takia henkilöyttään julkisuuteen eivätkä vaadi korvauksia huijaajilta. Mikäli tunnette, että teitä on harhautettu viisumin, vihreänkortin tai työluvan hakemiseen liittyvissä asioissa, lähettäkää asiasta tieto toimituksemme sähköpostiin: amuutiset@aol.com. Pidämme asian luottamuksellisena. Ilmoittakaa myös haluatteko osallistua mahdolliseen yhteiseen oikeusprosessiin epärehellistä asiantuntijaa/asiantuntijoita vastaan. Kaikissa viisumiasioissa suosittelemme yhteydenottoa hyvämaineiseen immigration-lakimieheen joita Etelä-Floridan alueelta löytyy useita.