Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

touko 17, 2012

Finlandia Foundation National sai merkittävän lahjoituksen


San Diegon FinnFest 2011-juhlassa esiintynyt minnesotalainen "Singing Strings"-nuoriso-orkesteri on erinomainen esimerkki suomalaiskulttuurin jatkumisesta seuraaville sukupolville Yhdysvalloissa.

Finlandia Foundation National (FFN) on saanut merkittävän lahjoituksen Eero Tetriltä, Seattle, Washington. Lahjoituksen johdosta FFN on perustanut erityisen Eero ja Helli Tetrin nimeä kantavan rahaston. Eero Tetrin lahjoitus on suuruudeltaan 125 000 dollaria, joka maksetaan $25 000 erissä viiden seuraavan vuoden (2012-2016) aikana.

Eero ja Helli Tetri muuttivat siirtolaisina Yhdysvaltoihin vuonna 1957 ja ovat olleet aktiivisesti mukana amerikansuomalaisissa yhteisöissä Alaskan ja Washingtonin osavaltioissa. Eero Tetri puhuu kiitollisena niistä mahdollisuuksista joita Yhdsyvallat ovat tarjonneet hänelle ja edesmennelle puolisolleen. FFN:lle soitettu lahjoitus, samoinkuin hänen tukensa Washington Universityn suomenkielen ohjelmalle on osoitus tästä kiitollisuudesta. Hänen toiveensa on, että nämä lahjoitukset voivat myötävaikuttaa amerikansuomalaiseen kulttuurivaihtoon mm. musiikin, kielen ja kasvatuksen aloilla.

FFN viettää 60-vuotisjuhlaansa vuonna 2013 suurimpana yksityisenä suomalais-amerikkalaisen kulttuurin tukijana Yhdysvalloissa. Vuonna 2011 FFN jakoi yli 100 000 dollaria apurahoina 60 eri hakijalle. Avustuksen piiriin kuuluivat myös Lecturer of The Year ja Perfomer of the Year -ohjelmat, sekä suomenkieltä opettava Salolampi-leiri sekä Soiva-musiikkileiri.

Eero Tetri on kutsuttu jäseneksi FFN:n Presidents Counciliin, joka on FFN:n keskeinen lahjoitustoiminnan neuvoa-antava elin. FFN on kiitollinen Eero Tetrille ja hänen ystävilleen, jotka ovat valmiita tukemaan  ja tekemään tunnetuksi amerikansuomalaista kulttuuria Yhdysvalloissa. FFN ottaa kiitollisena vastaan kaikki lahjoitukset jotka tukevat tätä amerikansuomalaisten yhteistä tavoitetta.