Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

touko 24, 2012

CHL:n ykkönen Mike Vaskivuo kiekkoilemaan Ranskaan


Etelä-Floridassa kiekko-oppinsa saanut Mike Vaskivuo valittiin CHL:n finaalien parhaaksi pelaajaksi.

Eteläfloridalainen jääkiekkoilija Mike Vaskivuo, 27, valittiin sensaatiomaisesti  CHL-jääkiekkoliigan finaalien parhaaksi pelaajaksi . Myöhään keväällä Fort Wayne Kometsin riveihin siirtynyt Vaskivuo iski uudelle joukkueellen voittomaalit finaalisarjassa Wichita Thumderia vastaan ja sinetöi seuralle CHL:n mestaruuden 2012.  Ensi kaudella Mike Vaskivuo pelaa Ranskan Grenoblessa.

- Olo on uskomattoman hyvä. Nousin seitsemässä viikossa alimmasta laaksosta terävimmälle huipulle, Mike Vaskivuo naurahtaa ja viittaa alkukevään ikäviin tapahtumiin. Rapid City Rushin riveissä CHL-kauden (Central Hockey League) aloittanut amerikansuomalainen ei saanut peliaikaa riittävästi vaikka tehtailikin 54 ottelussa 37 pistettä.  

Maaliskuun siirtolistalta Vaskivuon nappasi Fort Wayne Komets.

- Kauden ylivoimaisesti paras hankitamme, kiiteltiin Kometsin lehdistötiedotteessa kun muutamassa viikossa selvisi minkälaisen kultakimpaleen joukkue oli löytänyt. CHL:n pudotuspeleissä Mike Vaskivuo oli täysin pitelemätön . 18 ottelussa hän teki 10 maalia ja antoi 14 maalisyöttöä.

- Kaikki oli valmentajan ansiota. Tunsin että hän luotti minuun ja pääsin pelamaamaan omalla tavallani, Vaskivuo kiittelee.  Hän antaa tunnustuksen myös kokeneille ketjukavereilleen Colin Chalkille ja Chris Augerille, joista 35-vuotias Colin oli voittanut jo useita CHL:n mestaruuksia.  Finaalipeleissä  Wichita Thunderia vastaan Vaskivuon tahti vain yltyi tuloksena neljä maalia ja kuusi maalisyöttöä.

- Rapid Cityn kokemusten jälkeen olin jo valmis pakkaamaan laukkuni ja palaamaan kesänviettoon kotiin Floridaan. Onneksi Fort Wayne Kometin edustaja soitti minulle ja tarjosi uutta ja todellista mahdollisuutta. Tästä olen heille todella kiitollinen, Mike Vaskivuo sanoo. 

 Mike Vaskivuon ura jääkiekkoilija Etelä-Floridan suomalaisalueelta on vuosien mittaan vienyt nuorta miestä ympäri maailman. Neljä vuotta sitten Vaskivuo kävi esittelemässä taitojaan myös Suomessa. Ei tosin isänsä synnynseudulla Tampereella vaan Helsingissä. Mies kiinnitettiin liigajoukkue HIFK:n treenivahvuuteen keväällä.

Kesän testitulokset osoittivat Vaskivuon olevan ryhmän huippua. Harjoitusottelussa elokuussa sattui  kuitenkin hama, jossa Mike loukkasi pahoin olkapäänsä ja mies joutui  leikkauspöydälle. Toipuminen kesti seuraavan vuoden alkuun ja haaveet SM-liigasta saivat jäädä. Ykkösdivisoonan kärkijoukkue Kajaanin Hokki kiinnostui kuitenkin Vaskivuosta ja mies matkusti Pohjois-Suomeen. Peliaikaa ei kuitenkaan herunut riittävästi valmentajan suosiessa omia kasvattejaan ja Mike palasi takaisin Floridaan.

- Siitä matkasta oli kuitenkin hyötyä, sillä opin paljon suomalaisen jääkiekon tasosta ja tavoista valmistautua kauteen ja otteluihin, Vaskivuo toteaa.