Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

touko 28, 2012

Lepokodille modernit suunnitelmat


Toimitusjohtaja Hanna McColough on tyytyväinen uusiin, moderneihin rakennussuunnitelmiin.

Lake Worthin suomalaisen Lepokodin rakennussuunnitelmat etenevät. Yhtiön hallituksen kokouksessa hyväksyttiin yksimielisesti amerikkalaisen konsulttitoimiston suunnitelma aloittaa rakentaminen 30 hengen lepokodista ja sen yhteyteen rakennettavasta samankoisesta alzheimers-yksiköstä. 

- Avustetussa asumisessa (ALF) on nykyisin alettu suosia kodinomaista rakentamista, jossa asumisyksiköt ovat aikaisempaa pienempiä. Konsulttitoimiston  esitys on mielenkiintoinen ja moderni. Se on myös kustannuksiltaan edullisempi kuin aikaisemmin esitetty kokonaisvaltainen vaihtoehto, kertoo Finnish American Rest Home Inc:n toimitusjohtaja Hanna McColough. Ensimmäisen vaiheen rakennuskustannukset jäävät alle seitsemän miljoonan dollarin. Myös edullisimman rahoitusvaihtoehdon järjestäminen kuuluu konsulttitoimiston tehtäviin.

Alzheimers-osastoa on Lepokodilla kaivattu jo pitkään, sillä kymmeniä muistihäiriöistä kärsiviä asukasehdokkaita on jouduttu käännyttämään ovelta takaisin viime vuosien aikana. Tutkimusten mukaan Palm Beachin piirikunnan alueella on kova pula muistihäiriöisten hoitopaikoista.

- Konsulttitoimiston esitys poikkeaa aikaisemmista ajatuksistamme siinä, että  alzheimers-yksikkö rakennettaisiin lepokodin eikä hoitokodin yhteyteen ja että tämä projekti  toteutettaisiin ensin.  Valmistuttuaan  alkaisi alzheimers-yksikkö heti tuottaa varoja myöhempää  hoitokodin uusrakentamista varten ja keventäisi  siten kustannuspaineitamme, toimitusjohtaja McColough toteaa.

Rakentamisaika olisi noin kahdeksan kuukautta. Uudet yksiköt on suunniteltu  sijoitettavaksi nykyisen pysäköintialueen ja purettaviksi  joutuvien  Alarik Housen ja toimistorakennuksen paikalle.

Lepokodin hallitus päätti kokouksessaan myös uusrakentamista vastustaneiden ja toiminnallaan suurta taloudellista vahinkoa aiheuttaneiden jäsenten kohtalosta. Kirjekampanjassaan vääristeltyä tietoa Lepokodin jäsenille levittänyt Tarja Pollari erotettiin yhdistyksen jäsenyydestä. Kuuden Lepokodin hallitukseen haastaneen  henkilön jäsenyys on myös kyseenalaistettu (” membership under review”). Tämän jälkeen myös heidät voidaan erottaa Lepokodin jäsenyydestä.