Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

kesä 14, 2012

Suomi-päivät etsii yhä järjestäjää


Onko Suomi-päivien tanssit tanssittu  lopullisesti, kysytään Etelä-Floridan suomalaislueella.

Etelä-Floridan suomalaisalueen suurin vuosijuhla Suomi-päivät ( Finlandia Days) etsii yhä järjestäjää. – Järjestimme kokouksen kesäkuun alussa mutta kun asiasta kiinnostuneita ilmoittautui vain neljä ihmistä, päätimme peruuttaa palaverin, Lake Worthin kunniakonsuli Peter Mäkilä kertoo. Suomi-päivien loppuminen olisi kova isku alueen suomalaisväestölle, jonka juuret ulottuvat Palm Beachin piirikunnassa aina 1900-luvun alkuun.

Suomi-päivien taustaoragisaatioiksi on suunniteltu alueen suomalaista kauppakamaria (The Finnish-American Chambre of Commerce in Florida) ja Finlandia Foundationin Floridan alaosastoa.

– Ajankohta kokoukselle ei ollut paras mahdollinen koska monet suomalaisista olivat lähteneet jo kesälomalle, Mäkilä huomauttaa. Hän ei ole luopunut vielä toivosta saada organisaatio kasaan vuoden 2013 Suomi-päiviä varten. – On yritettävä uudelleen syksyllä, Uskon, että kauppakamarimme avustuksella saisimme Suomi-päiville riittävästi sponsoreita, hän sanoo.

Lake Worthin ja Lantanan kaupungeissa pidetty juhlaviikko ja sen huipentuma Tori-tapahtuma on houkutellut vuosittain useita tuhansia kävijöitä Floridan parhaan lomasesongin helmikuun aikana. Viime vuosina Suomi-päivien järjestelyistä on vastannut Suomi Talon ja Kerhotalon yhteisyritys Best Finlandia Days, Inc..  ”Haalien” edustajien mukaan voimanponnistus oli kuitenkin liian suuri talojen hallittavaksi sillä vapaaehtoista työvoimaa ei tahtonut enää löytyä riittävästi juhlan järjestämiseksi.  Suomalaishaaleilla pidetyissä  juhlissa kävi keskimäärin 2000-3000 vierasta.

1980- ja 1990-luvuilla sekä 200-luvun alussa, suomalaisjuhla pidettiin Lake Worthin keskeisimmällä paikalla Bryant-puistossa Intracoastal-vesiväylän varrella. Tuolloin kolmipäiväisen juhlassa saattoi vierailla yli 7000:kin kävijää.

- Suomalaiset ovat tärkeä etninen ryhmä kaupungissamme. Toivomme, että  he palaisivat takaisin viettämään juhlaansa Bryant-puistoon, sanoo Lake Worthin komissaari Andy Amoroso.  Suomi-päivien suomalaisten järjestäjien ja  Lake Worthin kaupungin yhteistyö loppui  Bryant-puiston suomalaisille liian korkeisiin vuokramaksuihin.