Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

heinä 17, 2012

Kanadansuomalaisille uusi sanomalehti


Kanadan Sanomat korvaa torontolaisen Vapaa Sanan ja Thunder Bayn suomalaisten Canadan Sanomat jatkaen yli 80 vuotta jatkunutta suomalaista sanomalehtiperinnettä Kanadassa.

Kanadansuomalaiset sanomalehdet, 80-vuotias torontolainen Vapaa Sana ja Thunder Bayn Canadan Uutiset ovat lopettaneet toimintansa. Lehtien julkaisija Vapaa Sana Press Ltd on luonut tilalle uuden siirtolaislehden Kanadan Sanomat, jonka tarkoituksena on kattaa tulevaisuudessa kaikki kanadansuomalaiset. Kanadassa julkaistaan yhä kahta suomenkielistä sanomalehteä, sillä Vancouverissa ilmestyy kerran kuukaudessa Länsi-Rannikon Uutiset.

Kanadan Sanomien ensimmäinen numero julkaistiin 26. kesäkuuta 2012. Pääkirjoituksessa kustantajayhtiä ilmoittaa uudistuksen taustalla olevan kustannustehokkuuden lisäämisen. Siirtolaislehtien levikit ovat jo pitkään olleet laskussa ja uudistuksella ostetaan jatkoaikaa suomalaiselle kustanustoiminnalle. Painatuskustannukset ovat viime vuosina nousseet samalla kun ilmoitusvolyymit ovat laskeneet.

 Kanadan Sanomilla on kaksi toimitusta, Torontossa ja Thunder Bayssä. Lehden päätoimittaja on Aarre Ertolahti (Thunder Bay). Jokaviikkoinen lehti julkaistaan Vapaa Sana Pressin ilmoituksen mukaan 20-sivuisena. Graafiselta ulkoasultaan modernisoidun lehden ensimmäiset numerot ovat olleet kokonaisuudessaan suomenkielisä.

 Kanadan Sanomien tilaushinta lehtipostina on 100 CAD/vuosikerta. Yhdysvaltoihin tilattuna lehti maksaa 160 CAD/vsk.