Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

heinä 23, 2012

Suomi sulkee lisää suurlähetystöjään


Suomen lippu liehuu yhä harvemmissa maailman metropoleissa maan virallisen edustuston merkiksi.

Suomen ulkoministeriö tekee syksyllä päätöksiä ensi vuonna (2013) suljettavista lähetystöistä, kertoo alivaltiosihteeri Peter Stenlund. Stenlund ei kerro, mitkä lähetystöt lakkautetaan, sillä se heikentäisi maiden kahdenvälisiä suhteita. Helsingin yliopiston politiikan professori Heikki Patomäki arvioi, että suurlähetystöjen sulkemiset saattavat vaikuttaa Suomen mahdollisuuksiin päästä YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi.

- Ne maat, joissa Suomi sulkee lähetystönsä, voivat ajatella, ettei Suomi pidä niiden näkemyksiä esillä turvallisuusneuvostossa, Patomäki sanoo. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomi uskoo pääsevänsä turvallisuusneuvostoon.

- Suomi on asiassa luottavainen, mutta ei itsevarma, Tuomioja arvioi STT:lle. Aikaisemmin lakkauttamispäätökset on tehty Caracasin (Venezuela), Manilan (Filippiinit) ja Islamabadin (Pakistan) suurlähetystöjen osalta. Näiden maiden lähetystöt tullaan sulkemaan tämän ja ensi vuoden aikana.

Myös konsulaatit ovat joutuneet talouspihteihin. Hampurin (Saksa) ja Sydneyn (Australia) konsulaatit lakkautetaan. Aikaisemmin lakkauttamispäätöksen alaiseksi joutunut Los Angelesin pääkonsulaatti tullaan kuitenkin säilyttämään kevennetyn toimintabudjetin turvin. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan osa pääkonsulaatin toiminnoista piti siirtää pohjoiseen Silicon Valleyn seudulle, mutta kalliit vuokrahinnat tulivat esteeksi. Nyt Los Angelesin pääkonsulaatti etsii itselleen edullisempia tiloja filmikaupungin seudulta jsekä suunnittelee toimintaansa supistetun budjettinsa mukaiseksi.

Pääkonsulina Los Angelesissa toimii Kirsti Westphalen.