Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

heinä 25, 2012

FinnFunn 2012-tapahtuma tarjoaa jokaiselle jotakin


Maria Kizirian on 20. marraskuussa pidettävän FinnFunn-tapahtuman tähtiesiintyjä.

Jo 20. kerran vietettävä FinnFunn 2012-tapahtuma saa juhlavat puitteet  upeassa Villa Roma Resortissa Callicoonissa (NY),  Catskillin kauniissa maisemissa 9.-11. marraskuuta.  Odotamme juhlaan runsasta vierasjoukkoa koillisista osavaltioista ja kauempaankin. Oletko sinä tulossa tulossa viettämään ikimuistoisaa tapahtumaa, jossa elää amerikansuomalaisten yhteishenki suomalaisen kulttuurin ja perinteen säilyttämiseksi? Koillisen suomalaissiteiden lujittamiseksi  pidettävän juhlan isäntänä toimii Finnish American Heritage Society of Canterbury (CT), joka on aikaisemmin järjestänyt tapahtuman jo kuudesti.

FinnFunn-viikonloppu tarjoaa vieraille monipuolista ja virkistävää ohjelmaa. Vieraat pääsevät nauttimaan ensiluokkaisen lomakeskuksen Villa Roman huippuviihteestä, erinomaisesta ruuasta ja suomenhenkisestä seurasta. Viikonlopun pääesiintyjät ovat Finlandia Foundationin ”Vuoden Esiintyjä ” (Performer of the Year) Maria Kizirian Los Angelesista ja ”Vuoden Luennoitsija” (Lecturer of the Year) Glenda Goss Helsingistä. Kummallakin esiintyjistä on  ollut vilkas vuosi heidän käydessään esiintymässä eri puolilla Yhdysvaltoja tämän vuoden aikana.

Alunperin Suomesta kotoisin oleva Maria Kizirian on laulaja ja lauluntekijä, joka soittaa myös useita intsrumentteja. Hän laulaa suomeksi ja englanniksi. Gleda Goss on puolestaan Sibeliuksen asiantuntija, joka on julkaissut kirjan ”Sibelius: A Composer`s Life and the Awakening of Finland (2009). Hän toimii opettajana arvostetussa Sibelius Akatemiassa Helsingissä. Viikonlopun aikana  (lauantaina) esiintyy myös duo Bert Stromholm ja Brent Buswell, joka valittiin FFFN:n Vuoden Esiintyjäksi  (POY) vuonna 2008.  Suomalaista musiikkia kuullaan myös hanuristi Rickhard Kosken esittämänä (FFFN POY 2005).

FinnFunn 2012-viikonloppu sisältää myös runsaasti esitelmiä. Suomi-Seuran toimitusjohtaja Leena Selenius kertoo organisaationsa työstä ulkosuomalaisten hyväksi, Pertti Folsom valottaa tutkimustyötään genealogian parissa ja New Yorkissa aikoinaan asuneet Anja ja Mauno Laurila kertovat kirjoittamastaan ja tuottamastaan kirjasta ”Memories of Finnish Harlem”.

Aikaisemminkin FinnFunn-viikonloppuna vieraita viihdyttänyt Donald Carbaugh hauskuuttaa jälleen esitykselään  ”Finns and Americans in Concersation – Silence Matters”. Matkanjohtajana toiminut Anita Smiley puolestaan kertoo tämän kesän ryhmämatkasta  Suomeen sanoin ja kuvin. Sean Tate puolestaan valottaa Suomen ensiluokkaisesta koulujärjestelmää  otsikolla ”Finland Phenomenon”.  Tanssittajina viikonloppuiltoina toimivat Matti ja Marcia Huhta.

Viikonlopun kohtaamispaikkana on tietysti perinteinen ”Tori”. Myyntipaikan torilta voi varata Matti Huhdalta; thehuhta@yahoo.com.

Villa Roma on varannut FinnFunn-vieraille koko päärakennuksen juhlan ajaksi. Varaus on voimassa 9. syyskuuta 2012 asti, jonka jälkeen varauksia voivat tehdä muutkin vieraat. Päärakennuksen huoneet sijaitsevat keskesellä paikalla mikä helpottaa huomattavasti kulkemista alueella. Huoneet sopivat erinomaisesti myös lapsiperheille. Huonevarauksen voi tehdä soittamalla Villa Romaan, puh. 1-800-727 8455. Rekisteröintejä juhlaan ottaa vastaan Michael Kuja, 94 Kenwood Estates, Grinwold, CT 06351. Lähettäkää rekisteröinnin mukana 25 dollarin shekki  (vastaanottaja: FASH). Lisätietoja FinnFunn 2012-tapahtumasta löytyy osoitteesta www.fahs-ct.org tai www.villaroma.com, linkki FinnFunn Weekend. Lisää tapahtumasta kertovat myös Anita ja Jack Smiley, smileys.place@juno.com

Anita Smiley, Chair Person

FinnFunn Weekend 2012