Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

elo 15, 2012

NHL-kausi jälleen vaarassa


- Täältä tullaan, NHL ja Minnesota, riemuitsee superlahjakkuus Mikael Granlund. Tummat pilvet ovat kuitenkin kasaantuneet NHL-kauden ylle kun omistajat ja pelaajat vääntävät kättä uudesta pelaajasopimuksesta.

Suomalaisia – ja amerikansuomalaisia – kiinnostava NHL-jääkiekkokausi on jälleen edessä. Varjon kaudelle 2012/13 heittää kesällä käynnistyneet palkkaneuvottelut, jotka saattavat lykätä kauden alkua, tai jopa estää sen. NHL:n pelaajayhdistys jätti tiistaina vastaehtouksensa uudesta sopimuksesta, mutta etukäteistietojen mukaan osapuolet ovat vielä kaukana toisistaan. Nykyinen sopimus loppuu syyskuun 15. päivänä. Viimeksi työsulku esti vuosien 2004-05 NHL-kauden.

- Tavoitteemme on päästä takaisin businekseen ensi kuun aikana, toteaa  NHL:n toimitusjohtaja Gary Bettman. NHL-joukkueiden pelaajalistoilla on ensi kaudella kolmisenkymmentä suomalaisnimeä. Suomalaisittain sarjan mielenkiintoisimpana tulokkaana pidetään Suomelle 2011 MM-kultaa kiekkoillutta Mikael Granlundia (Minnesota Wild).

Gary Bettman ei ollut vielä tiistaina valmis arvioimaan pelaajayhdystys NHLPA:n (The National Hockey League Players`  Association) ehdotusta.

– He eivät varmaankaan ole pistäneet ehdotustaan kasaan parissa päivässä, joten mekin tarvitsemme aikaa siihen tutustumiseen, Bettman totesi lehdistoötilaisuudessa. Torontossa kanadassa käytävissä neuvotteluissa NHLPA:ta edustaa liigan kirkkaimmista tähdistä Sidney Crosby, Alex Ovechkin ja Steven Stamkos. 

NHLPA:n toimitusjohtajan Donald Fehrin mukaan NHL :n Unionin (omistajapuoli) kesäkuussa esittämässä alustavassa sopimuksessa liigan tulojakoon seuraavan kolmen vuoden aikana tehtäisiin aggressiivisia muutoksia, jotka vaikuttaisivat nykyistä enemmän pelaajasopimuksiin ja palkkatasoon. Fehrin mukaan Unionin esitys antaisi myös liigaseurojen vetäjille - toimitusjohtajille ja presidenteille - enemmän liikkumavaraa joukkuiden kokoamisessa. Hänen mukaansa pelaajien osuus tuloista laskisi seuraavan kolmen vuoden aikana ja  ylipitkät sopimukset poistuisivat. Ehdotetun kolmen sopimusvuoden jälkeen palattaisiin takaisin nykyiseen pelaajille edullisempaan järjestelmään.

Vaikka NHL:n toimitusjohtaja Gary Bettman ei suostunut kommentoimaan tuoreeltaan pelaajayhdistyksen vastaesitystä, asiantuntijoiden mukaan osapuolet ovat toistaiseksi  vielä kaukana toisistaan. Neuvottelut jatkuvat Torontossa keskiviikkona 15. elokuuta. Betmmanin mukaan yksi päivä ei riittänen pelaajayhdistylksen esitykseen perusteelliseen läpikäyntiin ja jatkoneuvottelut ovat edessä.

Sekä Bettman että Fehr toivovat kumpikin, ettei kauden alkua jouduta lykkäämään tai pahimmassa tapauksessa peruuttamaan kokonaan.

- Me kaikki täällä - pelaajat, joukkeet ja liiga – olemme viime päivinä osoittaneet, että  jokainen yrittää tehdä parhaansa tässä asiassa. Nyt voimme vain istua alas ja toivoa, että pääsemme yhteisymmärrykseen, summasi Sidney Crosby toivorikkaasti.