Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

elo 17, 2012

Jättiläis-pyton löytyi Evergladesista


Yli viisimetrisen pytonin käsittely vaati useita ihmisiä. Käärmellä oli myös ennätymääsä munia, 87 kappaletta.

Evergladesin suoalueelta Etelä-Floridasta löydettiin suurin koskaan siellä tavattu pyton. Käärmeen pituudeksi mitattiin 5,35 metriä. Pyton painoi runsaat 74 kiloa. Ennätykselliseksi arvioidaan myös käärmeen munien määrä, niitä sillä oli 87. Pytonien määrä Etelä-Floridassa ja eritoten Evergladesissa on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti ja käärmeet uhkaavat jo alueen omaa eläinkantaa.

Viime viikon lopulla löytynyt jättiläiskäärme on burmanpyton. Tutkijat ovat olleet kiinnostuneita siitä, kuinka tämä vieraslaji vaikuttaa floridalaiseen luontoon. Kaakkois-Aasiasta peräisin olevan lajin edustaja havaittiin ensi kerran Evergladesissa runsaat 30 vuotta sitten.

- Vielä 25 vuotta sitten niiden havaitseminen oli vaikeaa. Nyt pytoneita näkee minä päivänä vain, olemme löytäneet esimerkiksi yhtenä päivänä 14 pytonia, kertoo Floridan luonnonhistoriallisen museon edustaja Kenneth Krysko

Burmanpytonilla ei ole luontaista vihollista. Arviot pytoneiden määrästä vaihtelevat paljon. Eräiden mukaan niitä on tuhansia, toisten mukaan satojatuhansia. Floridan osavaltio kielsi äskettäin pitämästä burmanpytonia lemmikkinä. Nyt niitä ei saa kuljettaakaan osavaltion läpi ilman lupaa. Osavaltio on myös antanut lupia metsästää pytoneita tiettyinä aikoina vuodesta.