Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

syys 9, 2012

Uusi pääkonsuli Jukka Pietikäinen aloitti työnsä New Yorkissa


Pääkonsuli Jukka Pietikäiselle New York on tuttu paikka.

New Yorkissa toimivan Suomen pääkonsulaatin vetovuoro vaihtui 1. syyskuuta 2012 kun Jukka Pietikäinen otti vastaan pääkonsulin tehtävät. Pietikäinen on pitkän linjan diplomaatti. Hän saapui Yhdysvaltoihin Buenos Airesista, jossa hän toimi pääkonsulina viimeiset neljä vuotta.

- Suomen ja Yhdysvaltain suhteet ovat erinomaisessa kunnossa, yhteiskunnalliset kontaktit toimivat kaikilla tasoilla ja yritykset löytävät uusia yhteistyöalueita. Odotan innolla, että pääsen edistämään Suomen ja Yhdysvaltain suhteita kaikilla tasoilla, Pietikäinen sanoo. 

Jukka Pietikäinen lupaa jatkavansa sillanrakennusta suomalaisten ja amerikkalaisten välillä, niin yritystasolla, koulutuksessa kuin kulttuurin alalla, hallitustasolla, järjestötoiminassa  ja kansalaisten kesken.

- Tietysti haluamme myös säilyttää Yhdysvalloissa asuvien ja tänne matkustavien omien kansalaistemme korkealaatuisen palvelun, Pietikäinen sanoo.

Pietikäisen pesti alkaa histoiriallisesti mielenkiintoisena aikana, sillä Yhdysvalloissa on syksyllä edessä presidentin vaalit, kansainvälisessä taloudessa eletään myrskyisiä aikoja niin Euroopassa kuin uudella mantereellakin. Eräs keskeisipiä pääkonsulin tehtäviä on edistää suomalaisyritysten vientiä Yhdysvaltoihin sekä houkutella amerikkalaisinvestoijia sijoittamaan Suomessa toimiviin yrityksiin.

- Tulemme tekemään kiinteätä yhteistyötä Finpron, tekesin, VTT:n ja muiden Team Finlandin jäsenten kanssa auttaaksemme suomalaisyrityksiä menestymään täällä mahdollisimman hyvin. Tässä tehtävässä meitä auttaa tiivis yhteistyö ja tehtäväjako Washingtonin suurlähetystön ja Los Angelesin pääkonsulaatin kanssa, Pietikäinen lupaa.  Hänen mukaansa myös 37 osavaltiota käsittävä kunniakonsuliverkosto tulee olemaan tärkeässä roolissa.

Jukka Pietikäinen aloitti diplomaattinuransa vuonna 1985. Etenkin Yhdysvaltojen kaupalle tärkeä Etelä-Amerikka on hänelle tuttu toimintaympäristö. Ennen tehtäväänsä Argentiinan, Uruguayn ja Paraguyn pääkonsulina, hän on toiminut diplomaattina mm. Meksikossa, Espanjassa, Columbiassa ja Sveitsissä. Yhdysvallat on hänelle myös tuttu sillä hän toimi vuosina 1997-2000 Suomen Pysyvän YK-edustuston palveluksessa. Ulkomaankomennusten lomassa hänen kotimaantehtäviinsä on kuulunut työ Ulkoministeriön Amerikoiden ja Aasian osastolle, ulkomaisten kauppasuhteiden sektorilla sekä Ulkoministeriön lehdistö- ja kulttuuriosastolla Helsingissä.

- Tunnen olevani etuoikeutetussa asumassa voidessani nyt palvella maatani tässä hienossa kaupungissa. Oveni on aina auki, joten älkää epäröikö tulla puheilleni kun tunnette siihen tarvitta, uusi pääkonsuli kehottaa suomalaisia.