Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

loka 13, 2012

Valtava silmämuna löytyi Fort Lauderdalen rannalta


Rantahietokolta Floridasta löytynyt valtava silmämuna askarruttaa tutkijoita.

Valtavan silmämunan löytyminen  Atlantin rannalta askarruttaa tutkijoita Floridassa. Kuuluuko suuren greipin kokoinen silmä haille, valaalle, tonnikalalle, jättiläiskalmarille tai jollekin vielä tuntemattomalle merieläjälle, selvinnee lähipäivinä Floridan kalan- ja villieläinten tutkimuslaitoksessa.

Mahtava silmämuna löytyi viime keskiviikkoaamuna kun Pompano Beachilla astellut aamukävelijä  havaitsi oudon pallon rantahietikolla. Eläimen silmämunanaksi paljastunut elin oli tuore ja siitä valui hieman verta.

Löytäjä laittoi silmän muovipussiin ja kiikutti kotinsa jääkaappiin. Myöhemmin hän ilmoitti löydöstään floridalaiseen tutkimuslaitokseen, jonka tutkijat kävivät hakemassa silmän itselleen. Tutkijat yrittävät nyt saada selville, mille eläinlajille silmä on kuulunut. Floridan rannikolla elää paljon suurikokoisia kalalajeja, esimerkiksi haita, valaita ja tonnikaloja. Kiehtovin vaihtoehto voisi olla mystinen, hyvin syvässä meressä elävä jättiläiskalmari.

St. Petersburgin tutkimuslaitoksen alustavan arvion mukaan silmä saattaa kuulua miekkakalalle. Ne ovat Floridassa yleisiä ja kasvavat yli 3-metrisiksi. Mitä miekkakalalle on tapahtunut kun sen silmä löytyy uimarannalta, ihmetyttää tutkijoita.