Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

loka 27, 2012

Suomi Talo ottaa vastuun Rosvopaisti-tapahtumasta


Rosvopaisti on houkutellut Suomi Talolle täyden salin vieraita nauttimaan maittavan aterian ja vaihtamaan kuulumisia.

Jo tusinan kertaa Etelä-Floridan suomalaisalueella järjestetty Rosvopaisti-tapahtuma pidetään lauantaina 9. maaliskuuta 2013.

 – Rosvopaisti on ollut viime vuosina niin suosittu tapahtuma, että Suomi Talo ei halunnut luopua siitä vaikka Floridan Karjalaiset ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä järjestelyvastuusta, kertoo puheenjohtaja Tapio Salin Suomi Talolta.

 Alun perin ”Lampaansyöjät”-elokuvan innoittamaa rosvopaistia on syöty Floridassa ja eri puolilla Suomea järjestetyissä kymmenissä sotaveteraanien hyväksi tapahtumissa 1990-luvulta lähtien. Rosvopaisti on ollut Etelä-Floridan suomalaisalueen suurin yksittäinen tapahtuma Suomi-päivien jälkeen.

Rosvopaistin järjestelyistä on viimeiset seitsemän vuotta vastannut Floridan Karjalaiset. Aikaisemmin järjestelyiden taustalla ja tapahtuman pääsponsorina oli Oy Finnair Ab-lentoyhtiö. Tapahtuman pitopaikkana on ollut Lantanassa sijaitseva Suomi Talo (Finland House)

 Floridan Karjalaisten hallitus päätti lokakuun alussa pitämässään kokouksessa kuitenkin luopua Rosvopaistin järjestelyvastuusta. Yhdistys ei ole halunnut erikseen tiedottaa vetäytymisestä ja sen syistä. Amerikan Uutisten saamien tietojen mukaan tapahtuman tilinpäätökset ovat viime vuosina nolla-tasolla, joten paikallisille veteraanijärjestöille ei ole pystytty tekemään lahjoituksia. Myös Rosvopaistin taloudellisen riskin kerrotaan olevan suuren samoin kuin sen vapaaehtoistyön määrän, joka tarvitaan juhlan läpiviemiseksi.

 Suomi Talon jäsenistö oli viime viikonlopun kokouksessaan kuitenkin suosiollinen Rosvopaisti-perinteen jatkamiselle. Paistia on saapunut syömään noin 300 vieraan joukko. Tarjoilusta ovat huolehtineet karjalaisten lisäksi Finnairin lentävä henkilökunta, jonka puolisen tusinaa lentoemäntää ovat avustaneet ruuan tarjoilussa. Varsinaisen taloudellisen tuen tapahtumalle Finnair-lentoyhtiö lopetti seitsemän vuotta sitten.

 - Olemme olleet jo yhteydessä Finnairin edustajiin ja he ovat tulossa. Myös Suomessa suosittu sota-ajan musiikkia esittävä Jermut-yhtye on ilmoittanut alustavan  halukkuutensa tulla vieraaksemme Floridaan, Tapio Salin kertoo. Mikä itse tapahtuman kannalta tärkeintä, varsinaiset Rosvopaistin tähdet – paistimestari Veli-Pekka Heikka ja hänen puolisonsä Terttu Viisas – ovat jälleen lupautuneet saapumaan paikalle ja vetämään paistinhaalarit ylleen.