Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 1, 2012

Etelä-Floridassa vietetään Karjalaviikkoa helmikuussa 2013


Floridan Karjalaiset on suomalaisalueen suurin suomalaiseura.

Kolmisenkymmentä Floridan Karjalaista kerääntyi kauden ensimmäiseen jäsenkokoukseen Suomi Talolle muutama viikko sitten. Uusi puheenjohtajamme Ray Heinonen ja sihteerimme Eija Lindholm eivät tosin vielä olleet paikalla, mutta varapuheenjohtaja Nina Kojonkoski veti kokouksen ja Outikatariina Vihko toimi sihteerinä.

 Uudet ohjelmat kiinnostavat aina jäseniä, ja ohjelmatoimikuntamme onkin ahkerasti laatinut  suunnitelmia monipuolisen kauden takaamiseksi.  Tärkein tapahtuma tulee tällä kertaa olemaan  Karjalaviikko, joka pidetään 09.–17. helmikuuuta 2013. Silloin tanssitaan, lauletaan, syödään ja juodaan Suomi Talolla tosi karjalaiseen tapaan.  

Uudenlaisia hankkeita on harkinnassa, kuten elokuvailta, piirakanleipomiskurssi kaikille halukkaille, Karjala-aiheinen luento/keskustelutilaisuus, ja ehkä muutakin. Viime vuonna täällä suosiota kerännyt entinen tangokuningas Jaska Mäkynen orkestereineen tulee tanssittajaksi, ja keittiöväkemme lupaa lauantailounasta karjalanpaistin ja muiden herkkujen myötä 09. helmikuuta.  Viikko huipentuu ”Wiipurin Iloihin” eli naamiaistanssiaisiin seuraavana lauantaina 16. helmikuuta, Jaskan tahdissa tietenkin, ja lopuksi uutta kotimaatamme kunnioittavaan ”Patriotic Spectacular”- juhlakonserttiin sunnuntaina 17. helmikuuta. Konsertti on tarkoitettu kaikille, itse konsertti ja bussikuljetus ovat jäsenille ilmaisia.

 Syyskautemme alkaa piirakkatalkoiden merkeissä Suomi Talolla torstaina 15.11.2012, tulot tällä kertaa Suomi Talon hyväksi. Nämä herkut on tilattava etukäteen (Nina tel. 561- 236 8791), sillä muuten ei piirakoita ehkä riitä kaikille halukkaille. Nouto kello 12.15 alkaen. Suomi Talon Kirpputorilla marraskuussa meillä on tavan mukaan oma Karjala-pöytämme.  Myynnissä/esillä on Karjala-paitoja ja lippiksiä sekä muuta sopivaa aineistoa.  

 alvisodan alkamisen vuosipäivää muistamme perjantaina 23.11. kello 18.00 Suomi Talolla perinteisesti filmiesityksen ja kahvitarjoilun merkeissä.  Tällä kertaa luvassa on suomalainen ”Lupaus”-niminen elokuva vuodelta 2005.  Sen on ohjannut Ilkka Vanne ja se kertoo muutaman nuoren lotan kohtaloista Talvi- ja Jatkosodan päivinä.  Ilmainen ilta ja filmi varmasti näkemisen arvoinen, joten tervetuloa kaikki kiinnostuneet.

 Joulukuussa osallistumme Itsenäisyyspäivän lipunnostoon Lepokodilla yhdessä Veteraanijärjestön kanssa sekä Suomi Talolla Pikkujouluun muiden jäsenseurojen kanssa. Tammikuussa varmaan lepäilemme ja keräämme samalla juhlamieltä ja puhtia edessäolevaa Karjalaviikkoa varten; sitähän vietetään sitten helmikuussa.

 Vuosikokoukseen keräännytään lauantaina 30. maaliskuuta 2013, ja kauden päättäjäislaulut lauletaan lauantaina 06. huhtikuuta suositun jäsenpicknickin puitteissa, tällä kertaa Lake Worthin John Prince-puistossa. Ohjelmaa on siis paljon, toivon mukaan jokaiselle jotakin.

 

Floridan Karjalaiset ry:n puolesta

Leila DeSimone