Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 8, 2012

FinnFest 2012 avasi ovensa Tucsonissa


Tucsonin FinnFestin vieraat pääsevät tutustumaan myös Arizonan historiaan. Kuvassa Bisbeen 1300 lakkoilevaa kaivosmiestä rahdataan karjavaunuihin vuonna 1917 ja kuljetetaan erämaahan ilman ruokaa ja juomaa.

FinnFest 2012 avasi ovensa torstaina Arizonan Tucsonissa. Nelipäiväisen tapahtuman pääaiheena on suomalaisen opetusjärjestelmän esittely amerikkalaisille. Seminaarin luennoitsijoina on joukko Suomen nimekkäimpiä alan asiantuntijoita, mm. CIMOn toimitusjohtaja Pasi Sahlbeg joka on julkaissut Suomen koulujärjestelmää käsittelevän kirjan myös englannin kielellä. Amerikansuomalaiset kiinnostavat myös suomalaista yrityselämää, sillä Tucsoniin saapui myös pirkanmaalaisista kulttuuri, opetus ja liike-elämän toimijoista koostuva delegaatio.

FinnFest 2012-tapahtuman muu ohjelma noudattelee aikaisempien juhlien kaavaa. Perinteisen Torin ja iltatapahtumien esiintyjät edustavat suomensiirtolaisten omaa kulttuuria. Tucsonissa kuullaan tri Graig Johnsonin kamarimuusikkiorkesteria, solistina sopraano Mimmi Fulmer ja huilisti Ulla Suokko, iltatapahtumien viihdyttäjinä toimivat mm. Markus Nordenstreng (kitara) ja Tuomo Prättälä (kosketinsoittimet) sekä minnesotalainen duo Kaivama, jonka omaleimainen musiikkilinja on herättänyt viime vuosina suurta ihastusta. Tucsonissa kuullaan myös amerikansuomalaisille tuttua kuoroa Saana Ensemblea.

Muinais-Suomen historiaan kiinteästi liittyneen soittimen kanteleen -  rakentamiseen ja soittamiseen tarjoaa FinnFest myös oivan mahdollisuuden. Arizonan historiaan pääsevät vieraat tutustumaan Bisbeen kaivoskaupunkiin suuntautuvalla tutustumismatkalla. Bisbee on tullut surullisen kuuluisaksi vuoden 1917 heinäkuussa tapahtuneesta joukkokyydistyksestä, jossa noin 1300 lakkoilevaa meksikolaistaustaista kaivostyöläistä kuljetettiin 2200 apulaissheriffin toimesta 230 kilometrin päähän New Mexicon erämaahan ilman ruokaa ja juomaa.