Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 29, 2012

Louisvillen yliopisto myönsi Pasi Sahlbergille Grawemeyer-palkinnon


CIMOn johtajan Pasi Sahlbergin kirjallinen tuotanto Suomen koulujärjestelmästä saa kiitosta Yhdysvalloissa.

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen CIMO:n johtaja Pasi Sahlberg on saanut vuoden 2013 koulutuksen Grawemeyer-palkinnon suomalaista koulutusjärjestelmää käsittelevästä kirjastaan. Yhdysvaltain Louisvillen yliopiston myöntämän palkinnon arvo on 100 000 dollaria.

Sahlberg tarkastelee kirjassaan Suomalainen oppitunti: Mitä voimme oppia suomalaisen koulutusjärjestelmän uudistuksesta? suomalaisen koulutusjärjestelmän uudistusta ja sen menestystä. Sahlberg vertaa kirjassaan Suomen järjestelmää pohjoisamerikkalaiseen suuntaukseen.

Louisvillen yliopisto myöntää vuosittain neljä Grawemeyer-palkintoa. Palkinnon jaetaan sävellyksestä, koulutuksesta, psykologiasta ja maailmanjärjestyksen kehittämisestä. Lisäksi yliopisto ja Louisvillen presbyteerinen teologinen pappisseminaari myöntävät yhdessä palkinnon uskonnon alalta.

Pasi Sahlberg tunnetaan hyvin myös amerikansuomalaisten keskuudessa, sillä hän ollut luennoimassa suomalaisesta koulujärjestelmästä kahdessa viimeisessä FinnFestissä (San Diego 2011, Tucson 2012).