Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

joulu 18, 2012

Harmaasuolatut joulukinkut keskeltä Lantanaa


Brenda Wells valitse tuotteet tarkasti Geoge`s Meat Marketin lihatiskiin.

Lantanassa , keskellä Etelä-Floridan suomalaisia, sijaitseva George`s Meat Market on palvellut alueen asukkaita jo vuosikymmeniä. Jouluisin laadukkaan lihakaupan tuoterepertuaariin ilmestyvät myös harmaasuolatut kinkut, joiden menekki alueen suomalaisille on taattu.

- Suomalaiset ovat mukavia asiakkaita. He heräävät aina jouluisin ja saapuvat hakemaan joulukinkkunsa oikein joukolla. Mutta suomalaisia olisi kiva nähdä täällä enemmän muinakin vuodenaikoina, kertoo myymälää pyörittävä Brenda.

Tänä vuonna Brendan toiveena on, että joulukinkkujen tilaukset jätettäisiin sisään  viikkoa ennen joulua.

- Tilaan toki muutaman ylimääräisenkin kinkun mattimyöhäisiä varten, kauppias naurahtaa. Kinkun  – kokonaisen tai puolikkaan – koko- ja toimituspäivätoivomuksen voi esittää tilausta tehdessä. Yleensä tilatut kinkut ovat haettavissa jouluaattona tai sitä edeltävänä päivänä.

Ocean Avenuen ja Dixie Highwayn risteyksen kauppakeskuksessa sijaitseva George`s Meat Market on aina tunnettu laadukkaiden tuotteiden kauppana.

–Olen erityisen tarkka siitä, miltä toimittajalta tuotteet tilaamme. Pienenä kauppana laatu on meille avainasia, olivatpa kysymyksessä sitten  liha- tai maitotuotteet. Meitä eivät sido säännökset samoin kuin suuria marketteja ja siksi pystymme trimmaamaan tuotteemme erittäin laadukkaiksi, Brenda selvittää.

Hänen mukaansa suuri osa tuotteista valmistetaan itse.

– Valmistamamme kanasalaatti on suosituin artikkelimme. Mutta myös muut itsevalmistamamme salaatit, jauhelihat ja tuoremakkaramme tekevä hyvin kauppansa, kauppias toteaa. George`s Meat Marketin tuotteet eivät tarvitse erityistä tuoreustakuuta sillä ne valmistetaan tuoreista raaka-aineista joka päivä.

Kinkun lisäksi joulupöytään on herkkukaupasta tarjolla koko kirjo erilaisia liha- ja juustotuotteita.

– Valmiin savukinkun ja erilaisten leikkeleidemme myynti kiihtyy joulun lähestyessä. Tänä jouluna valmistamme myös ruotsalaista perunasalaattia. Ja jos joku haluaa jauhettua maksaa, me teemme senkin, Branda vakuuttaa.

Samoin kuin alueen muiden pienliikkeiden, myös lihakaupan myyntiin on vaikuttanut lähellä sijaitsevan Lantanan sillan sulkeminen uudelleenrakentamisen takia. Liikenteen ohjautuminen Lake Worthin sillalle on vähentänyt Lantanan keskustan kauppojen asiakasmääriä.

– Toivottavasti keväästä tulee meille hyvä, Brenda toivoo.

Geroge`s Meat Marketin vahvuuksia on myös henkilökohtainen, ”vanhan ajan” palvelu. Siivutetut tuotteet pakataan voipaperilla yksilöiden muovikelmuun, joka saa lopuksi ylleen valkoisen käärepaperin. Liikkeen mainoslause lupaa kaupan päälle vielä ystävällisen hymyn, mikä luonnossa toteutuu joka kerran.

Geaorge`s Meat Market palvelee asiakkaitaan joulun alla seuraavasti: lauantaina 22.12. klo 9-18, sunnuntaina 23.12. klo 9-15 ja aattona klo 9-16.

Kuva ja teksti:

Mikko Koskinen