Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 7, 2013

Puheenjohtaja June Rantanen: Lepokoti on velaton yritys, sopimusasiat ovat kesken


Lepokodin huoneita on modernisoitu konsulttiyhtiö Riverwoodin suunnitelman mukaan. - Jatkuuko FARH:n yhteistyö Riverwoodin kanssa, asian käsittely on vielä kesken, sanoo hallituksen puheenjohtaja June Rantanen.

Lantanassa sijaitsevan amerikansuomalaisen Lepokodin hallituksen puheenjohtaja June Rantanen tyrmää USAsuomeksi-sivuston julkaiseman kirjoituksen, jossa oli haastateltu hallituksen jäsen Bea Haapasta Lepokodin tämän hetkisestä tilanteesta.

 - Totta on, että pidimme viime viikon torstaina hallituksen kokouksen. Sovimme kuitenkin ehdottomasti, että kokouksen sisällöstä ei kerrota hallituksen ulkopuolelle koska tilanne on avoin ja tarvitsemme asioiden ratkaisemiseksi mm. asianajamme mielipiteen, kertoo June Rantanen.

Puheenjohtaja Rantasen mukaan kokouksessa keskusteltiin muun muassa konsulttityhtiö Riverwood Managementin sopimuksesta ja sen mahdollisesta purkamisesta.

 – Tapaamme asianajajamme tänään maanantaina iltapäivällä. Voi hyvinkin olla, että meillä ei ole oikeutta irtisanoa sopimusta joka allekirjoitettin viime kesänä, Rantanen toteaa. Riverwood Management palkattiin kehittämään FARH:n toimintaa juuri Bea Haapasen suosituksesta.

Finnish-American Rest Home Inc:n nykyinen toimitusjohtaja John Morris on myös Riverwoodin palkkalistoilla. Lepokodin henkilökunta on ollut erityisen tyytyväinen hänen työhönsä ja haluaisi hänen jatkavan yhtiön palveluksessa.

 USAsuomeksi-sivun artikkelissa FARH:n taloustilanne maalattiin synkäksi. Perusteluina esitettiin mm. Hoitokodin asukkaiden määrän jatkuvaa putoamista. Lepokodin käyttöaste sitävastoin on yli 80 prosentin.

 - On pitkään ollut jo selvää, että vanhanaikaiseksi käynyt Hoitokoti ei juuri pysty houkuttelemaan uusia asukkaita koventuneessa kilpailussa. On kuitenkin muistettava, että yhtiönä FARH Inc. on täysin velaton ja että meillä on yhä merkittävä varallisuus, June Rantanen huomauttaa.

 Viimeisen vuoden ajan Lepokodin asioista ja tilanteesta on kirjoiteltu internetissä perättömyyksiä, jotka ovat vahingoittaneet entisestään uusien asukkaiden saantia. June Rantasen mielestä nyt julkaistu nettikirjoitus on selvä jatkumo tendenssille vahingoittaa Lepokodin imagoa ja sitä kautta vaikeuttaa suomalaiskodin toimintaa.