Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 9, 2013

Lepokoti sanoo irti konsulttisopimuksen


Lantanassa sijaitseva amerikansuomalainen Lepokoti on saatu huoneisiinsa modernin ilmeen.

Finnish-American Rest Home Inc. purkaa sopimuksen viime syksystä saakka talon toimintaa kehittäneen Riverwood Managementin kanssa. Asia varmistui tiistaina yhtiön taloustoimikunnan kokouksessa. Samalla varmistui myös että Lepokodin administrator John Morris lähtee yhtiön palveluksesta.

– Varmistamme vielä asianajajaltamme ettei meille tule irtisanomisesta jälkiseuraamuksia, toteaa hallituksen puheenjohtaja June Rantanen. Alunperin konsulttisopimus oli tehty kolmivuotiseksi. Viime viikon kokouksessaan FARH:n istuva hallitus kuitenkin äänesti viime kesänä tehdyn sopimuksen purkamisen puolesta.

Riverwoodin tehtäviin kuului Lepokodin toiminnan kehittäminen siten, että yhtiön kulutaso saataisiin paremmin vastaamaan menoja. Organisaatiouudistusten avulla kuluja saatiinkin syksyn aikana leikatuksi. Konsulttiyhtiön toimesta Lepokodille suunniteltiin uusi nimi ja logo, joiden lanseeraaminen markkinoille on kuitenkin vielä kesken. Rantasen mukaan Riverwoodin piti tuottaa yhtiölle myös liiketoimintasuunnitelma, mutta sellaista ei esitetty yhtiön hallitukselle viime vuoden loppuun mennessä. Hallitus ei ollut myöskään tyytyväinen konsulttitoimisto tarjoamaan tiedotuskampanjaan.

Finnish-American Rest Home Inc:llä ei koskaan ole ollut varsinaista toimintaa ohjaavaa liiketoimintasuunnitelmaa, jossa määriteltäisiin yhtiön tehtävät, tavoitteet ja toimenpiteet niihin yltämiseksi. FARH:n yhdeksänhenkinen johtokunta koostuu Etelä-Floridan suomalaiseurojen nimeämistä vapaaehtoistyötä tekevistä edustajista, joilla ei välttämättä ole asiantuntemusta yritystoiminnasta tai vanhustenhoidosta. Johtojärjestelmä on peräisin 1970-luvun alusta, jolloin vanhainkotitoimintaa koskevat osavaltion lait olivat vähäisiä tai niitä ei ollut lainkaan.

Floridan lain mukaan hoitokotitoiminnassa tarvitaan voimassa oleva lisenssi, jota ilman yhtiö saa toimia. Yleensä lisenssin haltija on talon toimitusjohtaja (administrator). John Morrisin jättäessä paikkansa tammikuun lopussa hänen tilalleen on suunniteltu hankittavan väliaikainen hoitokotitoimintaan oikeuttava toimitusjohtaja.

- Meillä on jo muutama nimi tiedossa. Näkisin kuitenkin mieluummin, että saisimme palkatuksi heti uuden johtajan pitkäaikaisella sopimuksella, June Rantanen toteaa. Hoitokotitoiminnan pyörittämiseen oikeuttavan lisenssin haltijoiden joukko ei Etelä-Floridassa ole kovin suuri, joten saattaa kestää pitkäänkin ennenkuin sopiva vetäjä yhtiölle löytyy. 

Lepokodin sisätilojen remontin suunnitellut ja rakennustyöstä vastannut konsulttitoimisto Powersox-Eklo on pian saamassa ensimmäisen vaiheen valmiiksi. Muutama huone on remontoitu ja kalustettu uudelleen. Myös Lepokodin sisääntuloaula on saamassa uuden ilmeen.

– Otamme tämän jälkeen aikalisän ja katsomme, kuinka jatkamme eteenpäin. Meillä on rakentajia omasta takaakin, June Rantanen toteaa.