Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 23, 2013

Suomi-Seuran avustukset jälleen haussa


Suomi-koulut ympäri maailman pitävät siirtolaislasten kielitaitoa yllä. Floridan suomalaisalueella suomalaislapset eivät kuitenkaan enää saa opetusta opettajapulan takia.

Ulkosuomalaisjärjestö Suomi-Seuran  järjestöapurahoja ja nuorisoapurahoja voivat kaikki  ulkomailla toimivat järjestöt hakea helmikuun ja syyskuun loppuun mennessä.  Avustuksia myönnetään kulttuuri- ja harrastustoimintaan sekä kerhotalojen korjaus- ja kunnostustöihin. Apurahoja ei myönnetä jälkikäteen, joten niitä kannattaa hakea ajoissa. Myös ulkosuomalaismedialle myönnetään vuosittain apurahojen. Näiden hakuaika  päättyy helmikuun lopussa 2013. Amerikan Uutiset lehti on saanut vuosittain Suomi-Seuran avustuksen toimintaansa. Avustuksen suuruus on ollut 4000-4500 dollaria.

Suomi-koulujen toiminta-avustusten hakuaika on syyskuun loppuun mennessä. Hakulomakkeet ja – ehdot  löytyvät Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.com ”apurahat”-palkkia klikkaamalla. Suomen kielen ja kulttuurin kurssi järjestetään jälleen 15.-26.7.2013 Helsingissä. Kurssi on tarkoitettu pääasiassa ulkosuomalaisille täysi-ikäisille, niin vasta-alkajille kuin jo suomea puhuvillekin. Kurssiesite hakulomakkeineen on seuran internet-sivuilla.

Suomi-Seuran neuvontapalvelu järjestää jälleen kesällä 2013 paluumuuttajan infopäivän, jonne kaikki Suomeen muuttoa harkitsevat ovat tervetulleita.

Ulkosuomalaisparlamentin (USP) istunto oli 26.-27.10.2012. Tällä kertaa tehtiin 36 päätöslauselmaa, joita, joita sihteeristö ja puhemiehistö ryhtyivät työstämään. Jo nyt on Suomi-kouluille saatu lisää rahaa tämän vuoden toimintaa varten. Asiasta päätettiin eduskunnanvaltiovarainvaliokunnan hallituspuolueiden ryhmien neuvotteluissa.

Seuraava Ulkosuomalaisparlamentin istunto pidettäneen keväällä 2015. Lisätietoja on myös osoitteessa www.usp.fi. USP:n saavutuksia ovat mm. kansalaisuuslain muutokset vuosina 2003 ja 2011, ulkosuomalaisten lepokoteihin suuntautuva suomalaisten hoiva-alan opiskelijoiden harjoitteluohjelma, eläkkeiden verotuksen alentaminen, ulkosuomalais-poliittisen ohjelman hyväksyminen, kuljetettavat passilaitteet ja ammattikorkeakoulujen yhteishaku, joka toteutetaan myös englanninkielisten koulutusohjelmissa.

Suomi-koulujen rahoitukseen Suomi-Seura on saanut lisätukea jo kahdesti aiemmin, vuosille 2011 ja 2012. Kirjeäänestyksen saaminen ulkosuomalaisille on ollut esillä oikeusministerin ja eduskunnan perustuslakivaliokunnan tapaamisissa. Asian käsittely on vielä kesken.