Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 7, 2013

FinnGolf 2013-kilpailussa uusi tasoitusjärjestelmä


FinnGolf 2012-kilpailun palkitut perhepotretissa. Tämän vuoden kilpailussa käytetään uutta tasoitusjärjestelmää.

Floridan suomalaisten mestaruuskilpailu FinnGolf 2013 pelataan lauantaiaamuna 23. helmikuuta perinteisesti Lake Worthin golf-kentällä.

– Pääsimme järjestelyistä yhteisymmärrykseen klubin uuden toimitusjohtajan Dustin McCaben kanssa, kertoo järjestelyistä vastaava Mikko Koskinen. Viime kesänä tehdyn kenttäremontin jälkeen kentän greens fee-maksut ovat nousseet selvästi edellisvuosista. Nyt tehdyn sopimuksen mukaan kilpailumaksu voidaan säilyttää entisellään ($65/pelaaja).

Tämän sesongin aikana Etelä-Floridan suomalaiset kilpailevat vain yhden kerran ”virallisesti”, sillä Amerikan Uutiset Open-kilpailu jouduttiin peruuttamaan Super Bowl-ottelun takia.

- Toimitukseen on tullut useita soittoja ja olemme saaneet runsaasti sähköpostiviestejä kilpailuja koskien, mikä kertoo suomalaisten golffareiden kilpailuvietistä, Koskinen sanoo. Amerikan Uutiset on viime vuosina ollut suomalaisten golfkisojen pääsposori ja vastuussa järjestelyistä.

- Nyt kun Suomi-viikkoa ei ole, tarvittaisiin toinen kilpailu tilalle. Ensi vuonna varmaankin Karjala-golf kiinnostaisi teemaviikon aikoihin, karjalaistaustainen Koskinen tuumailee.

FinnGolfissa kilpaillaan kolmessa sarjassa. Miesten ykkössarja (hcp 0-15) on perinteisesti lyöntipeli, miesten kakkossarjassa kerätään bogipisteitä (hcp 16-30). Naisten sarjassa suurin sallittu tasoitus on on  30 (hcp 0-30).

–Ne naispelaajat, joiden tasoitus on ylittää tuon rajan, ovat pelanneet tasoituksella 30, Koskinen toteaa.

FinnGolfiin uusi tasoitusjärjestelmä

Joidenkin talvet alueella asuvien suomalaisgolffareiden mieltä on askarruttanut USA:n ja Suomen golf-tasoitusten erilainen laskutapa. Monet ovat katsoneet, että USA:ssa asuvien golffareiden tasoitukset ovat liian suuria suomalaisiin verrattuna.

- Yhdysvalloissa eivät ns. klubigolffarit useinkaan pidä kirjaa tasoituksistaan samoin kuin Suomessa., jossa jokainen pelaaja tietää desimaalilleen päivän tasoituksensa. Yhdysvaltojen amatööriliiton USGA:n tasoitusjärjestelmän mukaan tasoitus lasketaan siten, että 20 viimeisesen kierroksen lyöntimäärästä (tai pistebogimäärästä) otetaan huomioon kymmenen parasta ja lasketaan näiden keskiarvo, Koskinen valistaa.  

Lauantaisin ja keskiviikkoisin alueella pelataan ns. taalagolffia, johon ottaa osaa noin 25-40 suomalaispelaajaa. Taalagolf pelataan amerikkalaisen ”point quota”-järjestelmän mukaan, jossa jokaisesta par-tuloksesta saa kaksi pistettä, bogeystä yhden (bird=3 p.). Koska järjestelmässä ei koskaan saa pisteitä tupla-bogeystä eikä siinä huomioida myöskään kentän reikien hcp-järjestystä, katsovat monet Suomesta saapuneet golffarit ”amerikkalaisserkkujen” pelaavan liian suurilla tasoituksilla. Muita tasoituksia amerikansuomalaisilla golfin pelaajilla ei ole.

- Olemme arvioineet järjestelmien poikkeavuuden merkitystä tasoituksiin ja päätyneet ratkaisuun, jossa  Suomen Golf-liiton tasoitusjärjestelmään kuuluvien miespelaajien tasoituksiin lisätään kolme lyöntiä. Suomen tasoitus on ilmoittava osallistumisilmoituksen yhteydessä ja se on todistettava esim. voimassa olevan tasoituskortin avulla kilpailipäivän aamuna, Koskinen kertoo. Järjestely koskee vain miesten sarjoja.

FinnGolf 2013 pelataan 23. helmikuuta klo 8 yhteislähtönä Lake Worthin golf-kentällä. Kilpailumaksu sisältää pelimaksun, polkinnot ja hampurilaisaterian kilpailun jälkeen klubin ravintolassa. Ilmoittautumiset torstaihin 21.2. mennessä: amuutiset@aol.com tai puh. (561) 540 5440.