Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 27, 2013

Karjalaisten laulut soivat John Prince-puistossa


Karjalaislaulut sointuivat tropiikin lämpöön John Prince-puiston piknikillä. Gunnar Penttisen säestyksellä laulamassa Veikko Ruhanen, Pentti Koistinen Aaro Illi, Kari Nylander, Nina Kojonkoski ja Seppo Junnola.

Karjalaiset laulut raikuivat lauantai-iltapäivän auringossa John Prince Parkin leirialueella, kun Floridan karjalaiset kokoontuivat viettämään perinteistä jäsenpiknikiä. Puheenjohtaja Ray Heinonen toivotti jäsenet tervetulleeksi hymynkare suupielessään. Kulunut sesonki oli karjalaisille menestyksekäs, etenkin helmikuussa vietetyn Karjala-viikon ansiosta.

Kuten aina, runsas joukko Etelä-Floridan suurimman suomalaisyhdistyksen jäseniä oli kerääntynyt puiston Island-paviljogille nauttimaan suussasulavasta Karjalan-paistista ja possunfileistä vihanneksilla ja salaatilla ryyditettyinä. Vieraskirja todisti lopulta, että osallistujia oli peräti 80! Karjalaisuus elää yhä voimakkaana tropiikissa.

Runsas parituntinen kului kuten karjalaiseen perinteeseen kuuluu, iloisen seurustelun, kuulumisten vaihdon ja laulujen parissa. ”Karjalaisten Laulu”, ”Karjalan Kunnailla” ja ”Karjalan Heili” sointuivat kauniiseen iltapäivään herkästi säestäjä Gunnar Niemen haitarin säestyksellä.

Amerikkalaista kulttuuriperinnettä tilaisuudessa edusti perinteiset arpajaiset, joihin tilaisuuden järjestäjät Nina Kojonkoski ja Eija Lindholm olivat hankkineet suuren joukon palkintoja. Ja kun oli kotiinlähdön aika, karjalaiset jättivät toisilleen jäähyväiset kesän ajaksi . Floridan matkailusesongin kääntyessä lopuilleen useimmat jäsenistä suuntaavat kulkunsa kohti kotikaupunkejaan. Kuka matkustaa New Yorkin tai New Jerseyn, Minnesotan tai Michiganin osavaltioihin, pitkämatkaisimmat jopa Kanadaan asti.

Nähdään taas ensi syksynä, ystäväni karjalaiset!

Juttu ja kuva:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL