Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

touko 18, 2013

Lake Worthin Hoitokoti sai uuden sairaanhoidon johtajan


Lukuunottamatta viimeaikaisia tapahtumia FARH:n hoitokoti on perinteisesti saanut kiitosta hyvästä hengestään ja hoidostaan. Uuden sairaanhoidon johtajan myötä hyvän hengen odotetaan nyt palaavan taloon.

Rekisteröity sairaanhoitaja (RN) Carol Schroeder on Lake Worthin amerikansuomalaisen Hoitokodin uusi sairaanhoidon johtaja (DON). Yrityksen hallitus teki perjantaina asiasta yksimielisen päätöksen. Edellistä DON Lois Kaplania tukenut halituksen jäsen Bea Haapanen ei osallistunut kokoukseen. Carol Schroeder on toiminut FARH:n palveluksessa muutaman vuoden. Hänet tunnetaan maltillisena ja pätevänä hoitajana, mikä on omiaan rauhoittamaan Hoitokodin pahoin tulehtuneen henkilökuntatilanteen.

- Tämä oli hyvä päivä meille. Saimme uuden sairaahoidon johtajan oman talon sisältä. Hän tuntee yrityksemme säännöt ja työtavat, sanoo hallituksen puheenjohtaja June Rantanen. Hallituksen erottaman Lois Kaplanin ja väliaikaisen toimitusjohtajan James Thompsonin räikeän omavaltainen toiminta on tuonut sekasortoa ja ahdistusta Hoitokodin henkilökunnan ja asukkaiden piiriin. Useat avainhenkilöt organisaatiosta ovat eronneet tai heidät on erotettu. Myös asukkailta ja heidän omaisiltaan on hallitus saanut useita valituskirjeitä.

- Seuraava tehtävämme on kiireisesti löytää uusi toimitusjohtaja James Thompsonin tilalle. Hän ei ole sopiva henkilö palvelukseemme, June Rantanen sanoo. FARH:n Hoitokodissa tehdyt henkilökuntaleikkaukset ovat olleet tarpeen yrityksen talouden tervehdyttämiseksi. Keväällä palkattujen uusien amerikkalaisjohtajien toimet ovat  kuitenkin rikkoneet alituisesti yrityksen virallisia työehtosääntöjä. Joissakin tapauksissa erottamiset ovat olleet myös työehtolain vastaisia.