Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

touko 21, 2013

Eino Grön näyttelemään Valkeakosken kesäteatteriin


Topi Sorsakosi (Ilkka Koivula), Eino Grön ja Olavi Virta (Jani Koskinen) tapaavat Suomen suviyössä ja sitten alkaa tapahtua. "On kesätyö"-musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa Apianniemen kesäteatterissa Valkeakoskella 13.6.

Lake Worthin laulava suomalainen Eino Grön, 74,  tekee uuden aluevaltauksen kesällä Suomessa: hänestä tulee näyttelijä Valkeakosken Apianniemen Kesäteatteriin, jossa esitetään ”On Kesäyö”-musiikkinäytelmää. Näytelmän pääjuoni kertoo suomalaisen kevyen musiikin historiasta, kun maan rakastetuimmat viihdetaitelijat Topi Sorsakoski, Olavi Virta ja Eino Grön tapaavat toisensa keskellä kuuminta kesähuumaa.

- Harjoitukset alkavat ensi maanantaina. Aika kovalla tempolla mennään eteenpäin kun ensi-ilta on jo kesäkuun 13. päivänä, kertoo Reposaaren kesämökiltään tavoitettu Eino Grön Amerikan Uutisille. Grön on aikaisemmin esiintynyt teatterissa vain kerran. Kysymyksessä tuolloin oli Kalle Holmbergin produktio Kansallisteatterissa.

- Suomalaisissa elokuvissa olen ollut mukana kymmenkunta kertaa, mutta mitään varsinaisia repliikkirooleja ne eivät ole suinkaan olleet, Eikka naurahtaa. Kolmen laulajan tarinassa Grön esittää itseään, Topi Sorsakoskea esittää Ilkka Koivula ja Olavi Virtana esiintyy Jani Koskinen.

- Minun osuuteeni sisältyy 6-7 kappaletta, Eino Grön kertoo.

Näytelmän on käsikirjoittanut Heikki Parvianen, joka toimii myös ohjaajana.

”On kesäyö” on luonteeltaan musikaali, joka  vie katsojat matkalle huikean uran ja kansansuosion saavuttaneen Topi Sorsakosken elämän vaiheisiin. Hurtti huumori ja teeskentelemätön tyyli siivittivät Topin suomalaisten tuntojen tulkiksi. Musikaalissa kuullaan unohtumattomia säveliä, nähdään legendaarisia kohtauksia ja dramaattisia vaiheita komediallisessa ja kuvitteellisessa tapahtumasarjassa, jossa kolme kansan rakastamaa taitelijaa vihdoin kohtaavat toisensa.

Loistoa lavalle tuo koreagrafi Aleksi Seppänen tanssijoineen ja musiikista vastaa bändi: Jukka Hänninen, Seppo "Kala" Alajoki, Antti Tammilehto, Jyrki Telilä ja Jimi Hautamäki. Kolme vuotta toimineessa Valkeakosken kesäteatterissa Apianniemessä on 850 katettua paikkaa.