Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

touko 27, 2013

FinnFest 2013-tapahtumassa yritetään maailmanennätystä


Sauvakävely (nordic walking) keksittiin Suomessa runsaat 30 vuotta sitten. Kuntoilumuoto on suosiossa nyt myös Yhdysvaltojen pohjoisissa osavaltioissa.

Hanckockissa pidettävän amerikansuomalaisten FinnFest 2013-juhlan osanottajat saattavat päästä Guinnessin Ennätysten-kirjaan! Vieraille järjestetään sauvakävelytempaus, jonka tavoitteena on kerätä vähintään 1027 kävelijää mikä olisi uusi maailmanennätys. Kävelyyn osallistuminen maksaa vain viisi dollaria.

FinnFest 2013 on tänä vuonna ajoitettu juhannukseen (19.-23.6.), mikä on myös juhlan teema. Michiganin ”upper peninsulalla” sijaitsevaan pieneen Hankockin kaupunkiin odotetaan tuhansia amerikansuomalaisia viettämään keskikesän juhlaa ja vaalimaan suomalaisia juuriaan. Juhlajärjestelyiden taustalla on kaupungissa toimiva Finlandia University (entinen Suomi College).

Maailmanennätykseen tähtäävä sauvakävelytempaus järjestetään lauantaina 22. kesäkuuta alkaen klo 8. Lähtö on Resurrection-kirkon edustalta ja järjestäjät suosittelevat osanottajia ottamaan mukanaan omat sauvat. Sauvojen on oltava pituudeltaan sellaiset, että käsivarret yltävät käveltäessä 90-asteen kulmaan. Vain kumipäiset sauvat hyväksytään.

Mikäli osanottajalla sauvojan ei ole mukana, ne voi vuokrata tai ostaa tempauksen pääorganisaattorilta Pete Edwardsilta. Hän on luvannut sauvoista 60 dollarin alennuksen. Sauvat on valmistettu Suomessa.

Käveltävä matka on vähintään kolme kilometriä. Kirkolta alkava lenkki kulkee kaupungin läpi ja ylittää Portage Laken nostosillan ja päättyy rannassa sijaitsevaan Kestner-puistoon.