Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

loka 15, 2013

Washingtonin (DC) alue soveltuu kansainvälisille yrityksille


Kauppakamarin puheenjohtaja Kimmo Kartano.

Washington DC:n suomalaisamerikkalainen Kauppakamari kokoontui Suomen suurlähetystöön aloittamaan syyskauden toimintansa. Puheenjohtaja Kimmo Kartano toivotti jäsenet ja vieraat tervetulleeksi.  Suurlähettilas Ritva Koukku-Ronde kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan.

Kokouksen teemana oli Business Services for Companies in the Washington Capital Area (yrityspalveluja Wahington DC:n alueella).

Ohjelman aloitti Jan E. Mul, joka toimii Virginian valtion Fairfaxin piirikunnan Kansanvälisen markkinoinnin johtajana. Hän kertoi, mitä etuja Fairfax kunta tarjoaa liikeyrityksille ja yksityisille yrittäjille ja miksi piirikunnan sijainti on yksi parhaista helpottaen yritysten toimintaa. Mm. Dullesin kansainvalisen lentokentän sekä DC:n läheisyys lähetystöineen on merkittävä.  Fairfaxin kunnassa toimii tällä hetkellä noin 400 ulkomaista yritystä ja piirikunta tulee tekemään kaikkensa jatkossakin tarjoamalla ilmaista apua uusille yrityksille.

Finpro toimii lähes 50 maassa

Seuraavaksi kuultiin Sami Humalaa, joka johtaa Finpron Washingtonin toimistoa.

Finprolla on maailmanlaajuisessa organisaatiossaan  395 asiantuntijaa 69 toimipisteessä lähes 50 eri maassa.  Finpron tavoite on edistää suomalaisten yritysten kansanvälistä toimintaa ja menestystä. Repertuaariin kuuluvat mm. yritysten konsultointi-, ennakointi-  sekä tietopalvelut.Fairfaxin Kunnan edustaja Jan E. Mul puhumassa, Sami Humala ja Jukka Salminiitty kuuntelee.

Finpron julkinen rahoitus vuonna 2012 oli noin 21 milj euroa ja sen vuoden asiakastoimeksiantomäärä oli 1422. Yksittaisen konsultointitoimeksiannon laskutus on noin 8000 euroa. Finpron alaisena toimiva Luovimo panee pääpainon  konsepti-, tuote- ja palvelumyynnin valmiuksien kehittamiseen. Se tarjoaa osallistujille yrityksen tarpeisiin sopivan kehitysohjelman sekä mahdollisuuden yhdessä oppimiseen.

Tekes kannustaa kehittymään

 Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes toimii Suomen työ-ja elinkeinoministeriän alaisena. Sen  Washingtonin alueen toimistoa johtaa  suurlähetystössä toimiva Jukka Salminiitty.

Tekesin toimipisteitä on Helsingin lisäksi seitsemässä kaupungissa ulkomailla. Tekes kannustaa kehittymään sekä auttaa yrityksiä muuttamaan kehityskelpoisia ideoita liiketoiminnaksi tarjoamalla rahoitusta ja asiantuntija palveluja. Salminiitty kertoi, että viime vuonna Tekes rahoitti noin 1700 projektia arviolta 750 miljoonan dollarilla.

Finpro ja Tekes kuuluvat Team Finland-verkostoon, minkä toimenkuva on edistää Suomen asiaa maailmalla kuten Suomen taloudellisia ulkosuhteita, suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja sekä Suomen maakuvaa. Team Finland on käynnistysvaiheensa jälkeen edennyt vauhdikkaasti yhteiseen tekemiseen. Kesäkuussa 2013 julkistettu Team Finland -strategia määrittää toiminnan painopisteet vuodelle 2014.

Team Finland Yhdysvaltojen puheenjohtaja on Suurlahettilas Ritva Koukku-Ronde.

Lisatietoja: www.FairfaxCountyEDA.org; www.finpro.fi/palvelut; www.tekes.fi;

www.team.finland.fi; www.investinfinland.fi;; www.facc-usa.com

Wahington, DC
Amerikan Uutiset
Marianne Pärssinen