Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 6, 2013

Oopperalavalta asuntovälittäjäksi


Sopraano Cynthia Makris vaihtoi kansainvälisen oopperauran kiinteistönvälittäjän ammattiin. - Kilpailu kuumilla markkinoilla on nyt kova, hän sanoo.

.

Maailman oopperalavat ovat sopraano Cynthia Makrisille nyt jälkeenjäänyttä elämää. Uusi ura kiinteistövälittäjänä on ampaissut vahdilla liikkeelle, sillä viime aikoina kovasti vilkastuneilla markkinoilla riittää osaaville välittäjille työkenttää.

- Olen aina ollut kiinnostunut arkkitehtuurista. Vuosi sitten suoritin myös sisustussuunnittelijan tutkinnon, mikä on toimiva kombinaatio tässä ammatissa, selvittää aikaisemmin historiaa ja musiikkia opiskellut Cynthia selvällä suomenkielellä. Kiinteistövälittäjän tutkinto hänellä on ollut jo yli kolme vuotta.

Coloradosta kotoisin oleva Cynthia Makris palvelee asiakkaitaan englanniksi, saksaksi ja suomeksi. Saksankieli tuli opituksi pitkällä uralla Saksan eri oopperataloissa, suomi puolestaan oli ”pakko” oppia hänen avioiduttuaan tenori Raimo Sirkiän kanssa.

Oopperalaulajan ura maapallon eri kolkilla on tutustuttanut Cynthian myös eri kulttuureihin erilaisine asuntomuotoineen ja –tapoineen. Tämän kokemuksen hän on valjastanut myös uuden ammattinsa käyttöön.

- Erikoisosaamiseni on kansainvälinen asuntokauppa, jota varten suoritin erityisen CIPS-tutkinnon. Vain kaksi prosenttia maailman kaikista kiinteistönvälittäjistä on tämän sertifikaatin suorittaneita (Certified International Property Specialist), Makris kertoo.

Cynthia Makris työskentelee nuorekkaan ja innovatiiivisen RE/MAX Direct-ketjun palveluksessa Boynton Beachilla. RE/MAX on maailman suurin kiinteistövälitysketju.

- Olen visuaalisesti suuntautunut henkilö ja ymmärrän helposti asiakkaitteni tarpeita. Sijoituksena oma koti on usein perheen suurin ja välittäjän on pystyttävä turvaamaan sen arvo. Hyvä asiakassuhde perustuu täydelliseen luottamukseen ja näin suhde muuttuu kumppanuudeksi, Cynthia sanoo. Hänen mukaansa markkinat ovat kuumenemassa vauhdilla. Hänen ammatissaan vaaditaan nyt nopeutta ja tehokkuutta.

- Omakotitaloista (single family homes) on nyt kova kysyntä ja sijoittajat ovat aktiivisesti liikkeellä. Muuttovalmiit talot menevät käsistä, Makris toteaa.

 - Olen saanut omat kohteeni kaupaksi todella tehokkaasti. Se onnistuu vain silloin kun tuntee asiakkaansa tarpeet riittävän tarkoin, hän vakuuttaa. Valikoima – hyvistä omakotitaloista, rivitaloista ja kerrostaloasunnoista -  alkaa huveta, koska uusien asuntojen tuotanto on jo nyt vähän myöhässä kysyntään nähden. Sillä on tietenkin vaikutuksensa hintojen nousuun.

Nyt olisi korkea aika tarttua tilaisuuteen ja hankkia talviasunto ikuisesta kesästä.

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL