Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 13, 2013

NHL:n nuorin kukisti vanhimman, Selänne ja Barkov kohtasivat


NHL:n superlupaus, tamperelainen Aleksander Barkov tutustui Floridan suomalaisiin ottelun jälkeen.

NHL:n tämän päivän kohutuimmat suomalaisnimet, Teemu Selänne, 43,  ja Aleksander Barkov, 18, kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran kiekkokaukalossa kun Anaheim Ducks luisteli Florida Panthersin vieraaksi Sunrisen jäällä. Mahtavan väännön kautta NHL:n peräpään pitäjä Panthers väänsi 3-2 (0-2. 1-0, 2-0) voiton sarjan ykkösestä. Syystäkin nuoren tamperelaispelaajan suu oli messingillä ottelun jälkeen.

- Tämä voitto tuli todella tärkeään paikkaan, ujon ja vaatimattoman oloinen Barkov myhäili Amerikan Uutisille. Voitollaan Panhers katkaisi yhdeksän ottelun tappioputkensa. Runsas sata suomalaista kiekkofania pääsi Kerhotalon järjestämällä fanimatkalla tapaamaan kaikkia suomalaispelaajia ottelun jälkeen. Anaheimin pakkina pelasi nuori Sami Vatanen hyvän ottelun ja Floridan Sean Bergenheim todisti jälleen energisyytensä jäällä. Ottellua olivat saapuneet seuraamaan myös Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund sekä GM Jari Kurri. 

Paitsi että ottelussa kohtasivat NHL:n kärki- ja peräpää, vastakkain olivat myös sarjan vanhin ja nuorin pelaaja, jotka molemmat sattuvat olemaan suomalaisia. Viimeistä kauttaan jäällä viiletävä Selänne kehui debyyttikauttaan taalakaukaloissa pelaavaa Barkovia. Konkarihyökkääjän on mielestä on käsittämätöntä, kuinka nuorina pelaajat voivat menestyä NHL:ssä.

- Olen tavannut hänet vain kerran, mutten nähnyt hänen pelaavan. Kaikki tiesivät, että hänestä tulee yksi parhaista suomalaisista pelaajista. On uskomatonta, miten nämä nuoret kaverit voivat sopeutua NHL:ään tällä tavalla, 43-vuotias Teemu hehkutti.

Kehuja sateli myös toiseen suuntaan. 18-vuotias Barkov kehui Selännettä vieläkin enemmän.

- Hän on kaikkien aikojen paras suomalaispelaaja. Hän oli legenda täällä jo ennen kuin synnyin, Tapparan kasvatti totesi. Selänne pelasi kolmatta NHL-kauttaan vuonna 1995, kun Barkov syntyi. Yksikään ottelun neljästä suomalaisesta, ei yltänyt tehopisteille kuumassa ottelussa. Barkov on tämän kauden osalta Selänteen edellä NHL:n pistepörssissä. Barkov on kerännyt tehot 4+4, Selänne tehot 3+4.

Juuri 18-vuotta täyttänyt Aleksander ”Sasha” Barkov on 190-senttinen ja 90-kiloinen toisen polven jääkiekkoilija. Hänen isänsä, Aleksander Barkov Sr., saapui Tampereen Tapparaan vuonna 1993 ja pelasi lopun urastaan kirvesrintojen paidassa. Samalla pelinumerolla (16) pelanut ”senior” oli taitava mailankäsittelijä ja loistava syöttäjä tarkan maalivainunsa lisäksi.

Amerikan Uutisten heittämään kysymykseen isä/poika-akselin voimasuhteesta Sasha myhähti:

- Vielä on paljon työtä että pääsen isän tasolle.

Toisena NHL:n draft-tilaisuudessa varatun Aleksander Barkovin uran ylle lankesi vain yksi varjo enne kauden alkua: riittäkö suurikokoisen pojan vauhti pieneen NHL-kaukaloon. Samaa askarrutti nuorukaista itseäänkin.

- Tuntuu että viimeiset kolme ottelua olet pysynyt paremmin kyydissä, pikkuhiljaa maailman kovimman kiekkoliigan pelirytmistä kiinni saanut Barkov sanoo.

Palm Beachin piirikunnasta kahdella suurella bussille Sunrisen areenalle matkanneet suomalaiset saivat nauttia hyvin järjestetystä reissusta mielin määrin. Suomenliput heiluivat ja ”Hyvä Suomi”-huudot raikouivat hallin käytävillä. Amerikkalaiskatsojien päät kääntyivät usein sankan sinivalkoisen joukon suuntaan ja ilmaan heitettiin kysymys:

”Who are those people?”.

”We are hockey Finns!”,

Matkajärjestäjän Kari Revon mukaan Kerhotalo tulee järjestämään kuukausittain kiekkomatkoja Florida Panthersin peleihin. Lisätietoa niistä saa Amerikan Uutisten tapahtumapalstalta..

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen

Sunrise, FL