Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 17, 2013

Lantanan silta avattiin Etelä-Floridassa


Itracoastal waterwayn ylittävä Lantanan uusi silta avattiin lauantaina 16. marraskuuta. Rakennusprojekti kesti puolitoista vuotta ja sen budjetti oli 32 miljoonaa dollaria.

Ocean Avenuen  varrella Lantanassa sijaitsevien palveluyritysten omistajat huokaisivat helpotuksesta kun puolitoista vuotta vuotta kestänyt siltaremontti Intracoastalin yli saatiin valmiiksi. Lauantaina 16. marraskuuta vietettiin uuden sillan juhlallisia avajaisia. Värikkääseen paraatiin uuden sillan yli osallistui yli tuhat lantanalaista. Lantanan suomalaisyrityksissäkin tapahtumaa juhlittiin näkyvästi ja juhlallisuuksiin osallistui satoja suomalaisia.

- Kaksi viime sesonkia on ollut todella rauhallisia. Uskon, että nyt elämä sillan läheisyydessä vilkastuu ja kauppa alkaa käydä, huokaisi läheisyydessä sijaitsevan kreikkalaisen ravintolan omistaja Peter Christakis. Hänen parikymmentä vuotta kestäneen yrittäjäuransa hiljaisimmat vuodet ovat nyt ohitse.

Uusi ja uljas silta yhdistää mantereen ja Atlantin rannassa sijaitsevan riutan. Intracoastal Waterway`ksi kutsuttu vesiväylä kulkee lähes valtameren rannikolla  lähes koko Etelä-Floridan matkan. Sen rantaan on vuosikymmenten aikana rakennettu alueiden hulppeimmat huvilat ja pienvenesatamat.

Lantanan vanhan sillan kuormitus kävi viime vuosina liian suureksi alueen väestömäärän kasvaessa voimakkaasti. Nyt avattu uusi silta on ajokaistoiltaan ja jalkakäytäviltään huomattavasti leveämpi. Myös sillan kupeessa sijaitsevat kalastuslaiturit ralkennettiin uudelleen.  Kaupungin edustajien mukaan projekti pysyi budjetoidussa 32 miljoonassa dollarissa.

Iltapäivällä klo 16 alkanut kolmetuntinen avajaistilaisuus päättyi upeaan ilotulitukseen.

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen

Lantana, FL