Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 24, 2013

Kun Eino ja Peter saivat Marilynin syliinsä


Eino Grön sai yllättäen laulavan Marilynin syliinsä Finlandia Foundation Floridan:n perinteisessä Gaala-illassa.

- Mukavat ja lämminhenkiset juhlat, oli vieraiden yleinen kommentti heidän poistuessaan  Atlantis Country Clubilta Etelä-Floridan marraskuun samettiseen yöhön. Finlandia Foundationin Floridan-alaosaston järjestämä vuosittainen gaalailta teemalla ”Fabulous 50`s” onnistui tavoitteissaan. Klubin juhlasali täyttyi ääriään myöten ja kaikki viihtyivät hyvän ruuan ja yllätyksellisen ohjelman parissa.

Järjestäjien julisteissa ilmoitettiin etukäteen gaalaillan aiheeksi  suomalaisen tangon merkkivuosi, sillä musiikkilaji löysi Suomen puoli vuosisataa sitten. Illan tähti oli suomalaisen tangon kruunaamaton kuningas Eino Grön, joka voitti Suomen Iskelmälaulukilpailun ensimmäisen kerran jo vuonna 1958.

 Legendaarinen Olavi Virtakin innostui tuolloin nuoresta tulokkaasta ja nimitti hänet myöhemmin oman uransa jatkajaksi. Nykyisin jaettavaa Suomen Tangokuningas-titteliä Eino Grön ei koskaan ole tavoitellut, sillä hänellä oli jo yli 30 vuoden ura takanaan kun Tangokuningas-kilpailu perustettiin Seinäjoella.

Marilyn lauloi kunniakonsuli Peter Mäkilälle tunteikkaan syntymäpäivälaulun.

Atlantis Country Clubin juhlasali täyttyi ääriään myöten juhlivista suomalaisista.

Ennen ”Fabulous 50`s”-gaalan tango-osuutta  ilta toi vieraille yllätyksen, kun lavalle asteli Marilyn Monroe valkoisessa ilta-asussaan, vaaleat kutrit hulmuten ja tulenpunainen suu supussa kuin ruusun kukka juuri ennen aukeamistaan. Marilynin käsittelyyn joutuivat Eino Grön sekä kunniakonsuli Peter Mäkilä, jolle Marilyn lauloi kuuluisan versionsa ”Happy Birthday to You, Mr. ...Consul”.

Illan toinen yllätys oli lavalle marssinut Elvis, joka oli helposti tunnistettavissa asustaan muttei laulutaidostaan. Karaoke-Elvis ja Marilyn saivat kymmenet kamerat räpsimään ja vieraiden ilolla ei ollut rajaa.

Illan 170-päisen vierasjoukkon toivotti tervetulleeksi FFFC:n puheenjohtaja Kaarina Langeland, joka valaisi suomalaisen tangon historiaa.

– Tangon toi Suomeen alunperin Toivo Niskanen. Suomalainen tango on sekoitus slaavilaista melankoliaa, argentiinalaista intohimoa ja saksalaista marssimusiikkia, puheenjohtaja nasautti.  Hän korosti myös Toivo Kärjen työtä 1940- ja 50-luvuilla suomalaisen tangon hyväksi.

Peter Mäkilä toi juhlaan Finlandia Foundation Nationalin terveiset, jotka lähetti valtakunnallisen järjestön puheenjohtaja Ossi Rahkonen. Mäkilän mukaan FFN on saamassa parhaillaan 46. alaosastonsa (chapter), joka perustetaan Hawaijille.

Teksti ja kuvat:

Mikko Koskinen,

Lantana, FL