Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 21, 2014

Väärä tieto vahingoittaa Lepokotia


Pirjo-Leena Koskinen palasi suomalaisen lepokodin palvelukseen. -Kotimme tarvitsee meidän kaikkien suomalaisten tukea voidakseen palvella yhteisöämme myös tulveiauudessa, hän sanoo.

- On todella valitettavaa, että Lepokodistamme levitetään harhaanjohtavaa ja meille vahingollista tietoa, toteaa uudelleen suomalaisen The Village on High Ridge-lepokodin palvelukseen palannut Pirjo-Leena Koskinen. Hän toimi lähes kymmenen vuotta lepokodin johtajana, nyt hänen vastuualueinaan ovat kodin markkinointi ja yhteiskuntasuhteet.

Julkisuudessa on väitetty Finnish-American Rest Home, Inc.n ajautuvan vararikkoon tammikuun aikana.

- Tieto on täysin väärä ja aiheuttaa meille nyt taloudellista tappiota. Viime vuosina kaikki tämän alan yritykset ovat joutuneet miettimään tulevaisuuttaan sillä yhteiskuntaan on levinnyt suuntaus tukea entistä voimakkaammin vanhusten asumista kotona mahdollisimman pitkään. Me emme ole ainoa tämän alan yritys, joka on joutunut supistamaan toimintaansa, Koskinen toteaa.

- Mutta meistä levitetyt huhut ovat liioiteltuja. Rahaliikenteemme on hidastunut, mutta syynä ovat meille tulevat Medicare- ja Medicaid-maksut, jotka ovat olleet myöhässä uuden terveydenhoitolain (State Managed Care) takia, Pirjo-Leena Koskinen selventää.

The Village on High Ridge-nimellä toimivan amerikansuomalaisen lepokodin omistaa Finnish-American Rest Home Inc., joka on jo yli 40 vuoden ajan tarjonnut turvallisen asuinpaikan amerikansuomalaisille. Nyt lepokoti on avoin kaikille. Yrityksen hallituksen muodostavat alueen suomalaisseurojen edustajat. Lepokodissa ja Hoitokodissa on kummassakin 60 asukaspaikkaa.