Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 22, 2014

Olympiakulta Aleksander Barkovin tähtäimessä


Aleksander Barkov loukkaantui lievästi tiistai-iltana Buffalossa, mutta vamma ei estäne tamperelaisnuoren matkaa Sotshin olympiakisoihin. - Mitali on tavoitteena ja mieluimmin kultainen, Barkov kertoo Amerikan Uutisille.

Sensaatiomaisesti  Florida Panthersin ykkössentteriksi rynnistänyt ”keltanokka” Aleksander Barkov, 18, uskoo joukkueensa tulevaisuuteen, vaikka vaikka joukkueen play off-toiveet ovat hiljalleen hiipumassa tältä kaudelta.

- Meillä on paljon nuoria ja lahjakkaita pelaajia kypsymässä, myös AHL:n farmijoukkueessamme, paljasjalkainen tamperelainen  ”Sasha” Barkov toteaa. Hänelle on aina ollut selvää, mitä hänestä tulee aikuisena.

– Kun ”lavankorkuisena” sain isältä ensimmäisen mailan käteeni, tiesin että isona minusta tulee jääkiekkoilija, toisen polven jääkiekkoilija kertoo. Hänen ei tarvinut kasvaa edes aikuiseksi yltääkseen tavoitteeseensa.  Jo nyt teini-ikäisenä hän piirtelee luistimillaan kuvioita maailman kovimman kiekkoliigan NHL:n jäähän. Florida Panhersin ykkösketjua johtava Aleksander Barkov on edustaa myös Suomea Sotshin olympiakisoissa helmikuussa 2014.

Sean Bergenheim jäi huikeasta paluustaan huolimatta rannalle Sotshiin matkuvasta Leijona-miehistöstä. Panthersien laitahyökkääjä käyttää pelitauon toipumiseen viime vuoden urheiluvammoistaan.

- Suomi on menestynyt hyvin olympiakisojen jääkiekossa. Olympiamitali on nytkin tavoitteena – ja parasta olisi, että se on kultainen, Aleksander Barkov naurahtaa Etelä-Floridan talvilämmössä. Suomen jääkiekkomaajoukkue on voittanut olympiajääkiekossa kaikkiaan viisi mitalia, kaksi hopeata ja kolme pronssia.

Aleksander Barkovin valinta Suomen olympiajoukkueeseen ei  ollut yllätys.

– Floridassa tarkkailumatkalla pari kertaa käynyt päävalmentaja Erkka Westerlund on vaikuttunut Barkovin otteista jäällä, kertoo Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola. Kilpailu Sotshin olympiajoukkueen pelipaikoista oli ankara, sillä tyrkyllä oli tukku tasokkaita pelaajia NHL:stä ja Venäjän KHL-liigasta.

Bergenheim positiivisesti yllättynyt

”Killer Bees” –lempinimen saanut Panthersin ykkösketju Bergenheim – Barkov – Brad Boyes on loistanut illasta toiseen ja rutistanut voittoja huippujoukkuestakin. Yhden ketjun teho ei kovassa liigassa kuitenkaan riitä ja joukkue majailee liigan häntäpäässä olympiakisojen alla.

- Tässä vaiheessa meidän ei kannata tuijottaa play off-viivaa vaan pelata ottelu kerrallaan. Sarjaa on vielä paljon jäljellä, sanoo kolme vuotta sitten Tampasta Fort Lauderdaleen muuttanut Sean Bergenheim.

Ennen tätä kautta Bergenheim oli sairauslomalla peräti puolitoista vuotta useiden urheiluvammojen takia. Helsinkiläislähtöinen laituri teki kuitenkin vahvan paluun ja nousi Panthersin ykkösketjuun Barkovin ja Boyesin rinnalle. Kuultuaan Sotshin olympiajoukkueen kokoonpanon, myös mies itse oli luonnollisesti pettynyt mutta  löysi asiasta myös positiivisen puolen.

- Minulla on olympiatauolla aikaa osallistua täysipainoisesti fysikaaliseen terapiaan. Suurten operaatioiden (lonkka, alavatsa, nivunen) jälijiltä en ole vielä täysin terve, ja vammat vaivaavat yhä, ”Bergie” kertoo. Miehen viesti on yllätys, sillä vaivoista ei jäällä näy merkkiäkään. Päinvastoin, hänen vauhtinsa ja rymistelynsä jäällä on vähintäänkin samaa tasoa kuin ennen loukkaantumisia.

Teksti ja kuvat:

Mikko Koskinen

Sunrise, FL

Lue lisää 22.1. ilmestyneestä Amerikan Uutisista