Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 3, 2014

Einolle kolmeneljäsosaa täyteen


Eino Grön tarjosi ystäville pullakahvit Lantanassa sijaitsevan suomalaisleipomon patiolla.

- No niin, tässä olisi kahvia ja pullapitkoa kaikille, kehottaa Eino Grön pienelle suomalaisten joukolle Lantanassa sijaitsevan Palm Beach Bakeryn pihapatiolla. ”Eikan” tarjouksen ottavat kaikki vastaan, sillä on tammikuun viimeinen päivä ja ainaisnuorella on merkkipäivä. Eino Grön täyttää 75 vuotta.

Vaikka suomalaisleipomoon päiväkahville sattuneiden joukko ei ole suuren suuri, onnittelut ovat sitäkin lämpimämmät.

- Eipä tästä merkkipäivästä sen suurempaa numeroa kannata tehdä. Olen nykyisin tällainen puolieläkeläinen; kesien keikkakalenterit ovat olleet täynnä, mutta talvet vietän täällä Floridan lämmössä lomaillen ja kuntoa hoitaen. Siihen täällä on erinomaiset mahdollisuudet, liikunnanohjaajaksi aikoinaan opiskellut Grön naurahtaa. Uinti ja rullaluistelu ovat ikinuoren laulutaiteilijan mielilajit - mutta ne tulevat kuitenkin vasta kaukana golfin jälkeen.

Suomessa Eino Grönin yli 50-vuotista laulajanuraa seurataan yhä tarkalla silmällä. TV1-kanava on tekemässä parhaillaan haastatteludokumenttia internetin välityksellä.

– Koelähetys on tällä viikolla ja suorana lähetettävä ohjelma tulee ulos 6. helmikuuta, Eikka kertoo. Monet Etelä-Floridan lumilinnut seuraavat Suomen televisiota ympäri talven internetin välityksellä. Olkaapa tarkkana viikonloppuna!

Kuten me kaikki eläkeiän ylittäneet tiedämme, merkkipäivät tulevat ja menevät yhä kiihtyvällä vauhdilla. Eino Grönille asialla ei ole suurtakaan merkitystä, sillä hänen aikeissaan ei ole muuttaa elämäntyyliään. Suomen suvet paiskitaan töitä olan takaa, talvella otetaan rennommin.

- Ensi kesän kalenteri alkaa olla jo täynnä. Lavakeikkoja ja risteilyitä Tallinnaan ja Tukholmaan on taas edessä.  Ohjelmaan kuuluu myös mukava jokilaivamatka Laatokalle ja Ääniselle, laulaja kertoo. Liekö kaksoiskansalainen Grön ominut elämäntyylin uudesta kotimaastaan, mutta Yhdysvalloissa eivät viihdetaivaan tähdet vetäydy eläkkeelle.

Vierivä kivi ei koskaan sammaloidu.

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen

Lantana, FL