Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 14, 2014

Kolumni "Lumilunnun laulua": Pesukone


Vasta muutama kuukausi lumilintuilua takana ja osaan jo nauttia hetkestä, jolloin vieraat ovat lähteneet ja pyykkikone pessyt ensimmäisen lakanaerän. Olihan se mukavaa kun oli tupa täynnä tuttuja, puolihuolimattomasti heitetty kutsu "tulkaa joskus käymään" oli toteutunut. Kolme päivää, viisi päivää, viikko, mutta kaksi viikkoa!

Onneksi ystävyys kesti ja hyvät käytöstavat venyivät.Heittäydyin television eteen, vihdoinkin koko sohva vapaana. Piip piip piip. Hiivin autiossa asunnossa ja kuullostelin. Itsepäinen piipitys tuli pyykkikoneesta, jonka olin sammuttanut jo tunti sitten. Konehan on melkein uusi, ei se voi olla rikki. Tai jos on, niin onhan sillä takuu.

Seuraavana päivänä merkkiliikkeen nuori myyjä näpytteli tietokonettaan ja pudisteli päätään. Pesukoneessa on vain vuoden takuu, valitettavasti. Heittäydyin avuttomaksi ja pyysin häntä hankkimaan arvion korjauksesta. Sitä hän ei voinut asiakkaan puolesta tehdä, minun piti itse soittaa huoltoon. Osasin odottaa vaikeuksia. Luurin päässä automaattinen naisääni luritteli paina-sitä-paina-tätä.

Vihdoin joku vastasi ja aloitimme puhelinnumerokeskustelun. Toistin numeroni neljä kertaa, tavasin nimeni ja osoitteeni yhtä monta kertaa ja vihdoin ääni totesi, että en löydy heidän rekisteristään. En tietenkään, koska hankimme asunnon muutama kuukausi sitten, edellinen omistaja oli ostanut pesukoneen! Tämä tuntui olevan asiakaspalvelijalle ylipääsemättömän vaikeaa. Ärähdin vihdoin, että minun ongelmani on rikkinäinen pesukone eikä heidän rekisterinsä. Hän havahtui ja lupasi, että viikon kuluttua joku soittaa minulle ja sopii tapaamisesta. Älä naurata, kivahdin ja suljin puhelimen.

Kysely tuttavapiirissä ja naapurustossa, kukaan ei tuntenut pesukonekorjaajia. Keltaiset sivut, onhan meillä jossain vanhanaikainen puhelinluettelo! Ensimmäisessä numerossa vastasi heti nainen, joka lupasi auttaa ja lähettää seuraavana aamuna korjaajan arvioimaan tilannetta. Kaksi ennakkosoittoa aamulla varmisti, että korjaaja löytää oikeaan asuntoon ja saman tien Angelo tuli. Raamikas aikuinen mies, pyyhki kuraa jaloistaan puoli minuuttia, kunnes nyökäytin, ettei tarvitse ottaa kenkiä pois. Ohjauspaneeli oli rikki, sen korjaus maksaisi noin 400 dollaria. Hinta putoaisi sadalla dollarilla, jos mieheni auttaisi nostamaan kuivausrummun pesukoneen päältä. Lupasin harkita asiaa ja käydä katsomassa, millä hinnalla saisi uuden pesukoneen.Angelon käynti maksoi 75 dollaria, mutta se vähennettäisiin loppulaskusta, jos tilaisin työn heiltä. Näppärä veto.

Uudet samannäköiset ja saman merkkiset pesukoneet maksoivat outlet-myymälässä noin 500 dollaria. Mutta. Mallit olivat juuri muuttuneet eikä kuivausrumpuuni yhteensopivaa pesukonetta enää valmistettu. Joten pitäisi ostaa molemmat! Heittää lähes uusi kuivurikin kierrätykseen pesukoneen tietokonerikon vuoksi.Angelo tuli meille uudestaan, pyyhki jalkansa, vaihtoi osan ja kone alkoi ottaa vettä ja pyöriä piippaamatta. Saman tien uusimme pesukonetilan lattian, maalasimme seinät ja katon ja kiristimme letkujen liitokset.

Vieraiden jättämä toinen lakanakoneellinen ja kaksi pyyhekoneellista joutivat odottaa vielä pari päivää. Vasta sitten oli hetki istahtaa uudelleen sohvalle nauttimaan lumilintuilun huolettomista päivistä. Kunnes isosta merkkihuollosta soitettiin ja kysyttiin, milloin heidän asentajansa voisi tulla katsomaan rikkinäistä pesukonettamme. Unohda koko juttu!

Onneksi en osannut englanniksi sanoa sitä yhtä rumasti.

Ella Laurikkala

Lake Worth, FL

Kirjailija Ella Laurikkala viettää ensimmäistä talveaan lumilintuna Lake Worthissa. Hän kirjoittaa kokemuksistaan ja kommelluksistaan tällä palstalla.