Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 16, 2014

Aleksander Barkovin toipuminen kestänee 4-6 viikkoa


Aleksander Barkovin ensimmäinen NHL-kausi on ollut loistokas mutta vammojen sävyttämä. Nuorukainen joutui jättämään Sotshin olympiajäät polvivamman vuoksi.

Suomen mitalitoiveet Sotchin Olympiakisojen jääkiekossa himmenivät, kun ykkösketjun sentteri, 18-vuotias Aleksander Barkov ontui jäältä Norja-ottelun loppupuolella. Suomi voitti ottelun 6-1, mutta menetti Barkovin turnauksesta. Suomesta tihkuneiden tietojen perusteella Barkovin polven sivuristiside on vammautunut. Toipuminen jääkiekkoilijoille varsin tavallisesta vammasta kestää neljästä kuuteen viikkoon.

Florida Panthersissa rakettimaisesti ykkösketjun keskushyökääjäksi  syyskaudella noussut Barkov esitti olympiakisoissa kypsiä otteita, vaikkei pistepussiin kahdesta ensimmäisestä ottelusta kertynyt kuin yksi piste. Nuorukiasen menetystä pitävät jääkiekkoasiantuntijat Suomessa ja Yhdysvalloissa merkittävänä iskuna Suomen hyökkäysvoimalle.

Aleksander Barkovin kotiseura Florida Panthers ei ole kommentoinut supertähtensä loukkaantumista lainkaan. Barkov vietti ”alavartalovamman” takia sairastuvalla kolmisen viikkoa juuri ennen olympiakisoja. Oliko Norja-ottelun vamma vanhan kertausta, sitä ei ole julkistettu. Polven ristisidevamma ei normaalisti vaadi leikkaushoitoa ja Barkov nähtäneen vielä tänä keväänä NHL-jäällä. Panthersien mahdollisuudet NHL:n pudotuspeleihin ovat kuitenkin langanohuet.

Barkovin kuntouttaminen täyteen kuntoon ensi kautta varten lienee joukkueen prioriteettilistan ykkösasiana.