KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 26, 2014

Matin Turnaus päättyi yllätysvoittoon

Kansainvälisiin suurturnauksiin yhä tähtäävä Matti Launonen pääsi isäntänä itseään parempaan seuraan. Naisten sarjan mitalistit vasemmalta: Voittaja Tuula Aalto, Tiina Pakkala ja Tuula Rantapere.

Suomi Talon suuressa salissa pelattu pöytätenniksen 22. Matin Turnaus päättyi yllätysvoittoon. Muusikkona paremmin tunnettu Pasi Rissanen pallotteli finaalissa kumoon moninkertaisen ex-mastarin Masi Saaren lukemin 3-1 (11-9, 8-11, 11-8, 11-9). Kolmas kisassa oli turnauksen isä Matti Launonen, joka voitti pronssiottelussa turkulaisen Teemu Mattilan 3-1.

Miesten sarjaan oli ilmoittautunut peräti 20 pelaajaa, mutta viime hetken poisjäännit verottivat juhlaturnauksen osallistujamäärää. Kiireiltään paikalle myöhässä saapunut Eino Grön ilmoittikin veijarimaiseen tyyliinsä:

- Turnauksen taso nousi huomattavasti kun en ehtinyt pelaamaan...

Urheiluseura North Starin puheenjohtaja Jorma Ruhanen palkitsi Matin Turnauksen mitalistit: Masi Saari, Pasi Rissanen ja Matti itse.

Semifinaalit kuten mitaliottelutkin olivat varsin tasaisia. Masi Saari pudotti Mattilan semifinaalissa lukemin 15-11, 11-6, 11-6. Mestari Matti Launonen puolestaan hävisi Pasi Rissaselle suoraan kolmessa erässä, 8-11, 6-11, 8-11.

Rissasen rauhallinen pelitahti jatkui finaalissa Masi Saarta vastaan. Hänen huolellinen puolustuspallottelunsa jätti virheiden tekemisen vastustajalle ja Etelä-Floridan suosituin pöytätenniskilpailu,  Matin Turnaus sai uuden voittajan.

Naisten sarjan voitti toistamiseen Tuula Aalto, joka voitti finaalissa kaimansa Tuula Rantapereen lukemin 18-16, 11-3. Naisten sarjan kolmas oli ex-maajoukkuejuoksija Tiina Pakkala.

Turnauksen järjestely hoiti Suomi Talo jälleen tyylikkäästi. Yleisöä ja pelaajien omaisia oli paikalla runsaasti. Kilpailun sponsorina toimi jälleen lantanalainen Saari Construction.