Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 14, 2014

Lukijan kynästä: Lumilinnun näkökulma


Lukijan mielestä "maailmanmestaruusluokkaa hipova kateus" torpedoi Floridan suomalaisten yhteistoimintaa.

Rehti kunnon suomalaisuus tuntuu kärsineen melkoisen inflaation tutkailtaessa Floridaan suomalaiskeskukseen, Lantanaan ja Lake Worth’iin, pesiytyneestä epäsuopeudesta pääsääntöisesti toinen toistamme kohtaan, ilman suurempaa motiivia tai impulssia. Eläkeläisten paratiisi tarjoaa lempeän luonnon lisäksi paljon virikkeitä monenlaiseen harrastustoimintaan laajassa skaalassa lähes joka lähtöön ja tarpeeseen riippuen henkilökohtaisista mielteistä, jonka olettaisi olevan tärkein syy, miksi olemme valinneet etelä-Floridan joko ympärivuotiseksi asuinpaikaksemme tai talvikauden tehokkaaksi lyhentämislomaksi. Onko nyt ilmenevällä yhteistoiminnan torpeedoimispyrkimyksillä jokin muu tarve kuin tämä meidän tunnettu”minä itte”- mentaliteetti?

Kun katsotaan reaalisesti vain lähitulevaisuuteen, sanotaan vaikka vuoteen 2030, niin mitkä ovat senaikaiset näkymät tuona armon vuonna?  Paikallisen suomalaisen kantaväestön luonnollinen häviäminen siihen mennessä on joko tapahtunut tai ainakin reippaasti loppusuoralla, ja siirtolaisuuden tyrehtyminen 1960-luvulle takaavat väitteen toteutumisen faktaksi perustuen siihen, että muutaman kuukauden turistivoimilla suomalaishaalien ja kirkkojen pyörittäminen ei ole mahdollista. Suomesta tulevaa turistivirtaa eivät paikalliset puuttuvat suomalaispuitteet tule katkaisemaan eivätkä eliminoimaan, vaan sen jatkuvuuteen on yksin jo ilmastollisetkin seikat mukaanlaskien kaikki mahdollisuudet vain kasvaa ja kukoistaa.

 Mikä sitten lääkkeeksi tähän sitkeään suomalaisvammaan? Nyt jo koskaan tarvittaan yhteishenkisyyttä tajuta kuinka kirkoissa ja suomalaishaaleissa vallitsevat eripuraisuudet, känät, ja riidat voidaan lopettaa vain tunnetulla suomalaisella sanonnalla: ”Ymmärrä oma tilasi, anna arvo toisellekin”! Meidän suomalaisten maailmanmestaruusluokkaa hipova kateus ja sen lieveilmiöt eivät saisi olla seuratoimintojen teilaamiseen suunnattuja toimenpiteitä, vaan niiden tilalle tarvitaan suvaitsevuutta ja yhteistoimintahalua.  Joka seurassa on johtokunta, jonka eräänä punaisena lankana tulisi olla, kuinka kukaan sen jäsenistä ei voisi käyttää mihinkään diktatuurivaltaan viittaavia eleitä yksin tai kaksin.

 Nimimerkki:

Vuosimallia -49