Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 28, 2014

Tapio Salin jättää Suomi Talon


Tapio Salin, 77, on nostanut Suomi Talon taloudellisesti kuiville kymmen puheenjohtajavuotensa aikana. Sääntöjen mukaan vetäjän rooli siirtyy nyt varapuheenjohtaja Sirpa Aholle kunnes seuraava jäsenkokous valitsee "haalille" uuden vetäjän.

Etelä-Floridan suomalaisalueen merkittävintä yhdistystä ja kokoontumispaikkaa Suomi Taloa viimeiset kymmenen vuotta johtanut Tapio Salin,77,  eroaa tehtävästään. Tammikuun vuosikouksessa uudelleen valittu Salin jätti viikko sitten yhdistyksen hallitukselle eroanomuksen, jossa hän ilmoittaa vetäytyvän tehtävästä 31.3.2014.

- Hallitus käsittelee asiaa huhtikuu alussa pidettävässä kokouksessa, sanoo varapuheenjohtaja Sirpa Aho. Sääntöjen mukaan talon johtaminen siirtyy hänelle siihen asti kun jäsenistö on valinnut yhdistykselle uuden puheenjohtajan. Puheenjohtaja valitaan yleensä tammikuussa pidettävässä jäsenistön vuosikokouksessa, jolloin valitaan myös muut hallituksen jäsenet.

Tapio Salin ei halunnut eritellä eronsa syitä. Tehtävä on ympärivuotinen ja vetäjälle kertyy ylityötunteja kiireisessä tehtävässä vetäjälle jatkuvasti.Taloudellisesti Suomi Talo on menestynyt erinomaisesti tarkkana taloudenpitäjänä tunnetun Salinin aikana.

- Olemme investoineet noin 100 000 dollaria talon kunnostukseen, mm. kattoon, uuteen äänentoistoelektroniikkaan ja moniin muihin pienempiin kohteisiin, Salin toteaa. Hän on myös monivuotinen Suomi Talon edustaja alueen suomalaisen Lepokodin, Finnish-American Rest Home, Inc:n hallituksessa. Tässä tehtävässä Tapio Salin haluaisi jatkaa, sillä koti tarvitsee tällä hetkellä alueen suomalaisten kaiken tuen ja kokeneiden hallitusjäsenten asiantuntemuksen pystyäkseen jatkamaan toimintaansa tulevaisuudessa.

 

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL