Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 31, 2014

Eino Grön osaa myös jazzin ja swingin


Eino Grön, Marian Petrescu (piano) ja Mihail Petrescu (basso) vievät Lake Worthin Palyhausen kuulijakunnan musiikkinmatkalle maailman ympäri.

Eino Grön, Suomen iskelmä- ja tangotaivaan kiintotähti aina 1950-luvulta lähtien todisti Lake Worthin Playhouse-teatterissa, että myös jazz ja swing-kappaleet kuuluvat sulavasti laulajan repertuaariin. Harvinaista oli myös että, Grön esitti kappaleensa lähes tyystin englanninkielellä. Konsertin laadusta kertoo myös se, että säestäjinä toimivat Grammy-voittaja Marian Petrescu (piano) sekä hänen veljensä Mihail Petrescu (basso).

Kuten amerikansuomalaiseen konserttiin kuuluukin, ohjelmisto sisälsi tunnettuja sävelmiä sekä Yhdysvalloista että Suomesta. Suomalaisen kevyen musiikin maailman johdatti Grönin herkästi esittämä avauskappale ”Toiset Meistä”, joka on tunnetun suomalaissäveltäjän Rauno Lehtisen käsialaa.

Yleisön varauksettomat aplodit sai myös kansainvälisesti tunnettu pianisti Marian Petrescu, jonka La Campanella-pianosoolo (Franz Liszt) sai yleisön herkistymään.

- Marianilla on käsittämättömän hyvä tekniikka. Orkesteripianistin koulutuksen saaneena hän on kehittänyt taitoaan jazzin suuntaan, missä on edustaa nyt aivan maailman huippua. Esimerkiksi La Campanellaa pystyvät soittamaan vain maailman parhaat pianistivirtuaoosit, kiitteli yleisön puolella tällä kertaa ollut oopperatenori Raimo Sirkiä. Marian Petrescun toinen soolo ”Varsovan konsertti” oli myös vakuuttavaa ja väkevää työskentelyä vanhan pianon ääressä.

-Ihme että Petrescu sai painosta noinkin paljon ääntä aikaan, kiitteli taituria myös director cantus Heikki Perttu.

Eino Grön johdatti yleisön suosikkimusiikkinsa maailmaan, johon kuuluvat argentiinalainen tango, Frank Sinatra ja perinteinen amerikkalainen kevyst musiikki. Konsertin päättikin upeasti Andy Williamsin ”Moon River”,  johon laulaja otti sametinpehmeän otteen.

Eino Grönin ja Petrescun veljesten yhteistyö ulottuu jo vuosien taakse. Tämän vuoden FinnFestin järjestäjän Minnesotan amerikansuomalaisten olisi syytä kiinnittää huomio trioon ohjelmarunkoa rakentaessaan. Minneapolsissa sijaitsevan yliopiston suojista löytyy upea auditorio, jossa taitureiden musiikki pääsisi oikeuksiinsa.

Kuva ja teksti:

Mikko Koskinen,

Lake worth

Lue 2. huhtikuuta ilmestyvästä Amerikan Uutiset-lehdestä musiikkitoimittajamme, director cantus Heikki Pertun konserttiarvostelu.