Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

huhti 18, 2014

St.Andrew`s-luterilaiskirkon pastori vaihtuu


Lake Worhissa Floridassa toimivan amerikansuomalaisen St.Andrew`s Lutheran-kirkon pastori vaihtuu. Virkaa hoitanut pastori Seppo Hartikainen on irtisanoutunut tehtävästään terveydellisten syiden takia.

- Tämä on valitettava asia, sillä haluamme säilyttää suomalaisuuden ja suomenkielen kirkossa, toteaa kirkkovaltuuston puheenjohtaja Peter Mäkilä.  Viime vuosikymmenten aikana St.Andrew`sin pastorit ovat olleet suomenkielen taitoisia ja valittu tehtävään Suomen kirkon ulkomaantoimitojen johtajan valitsemista ehdokkaista. St.Andrew`s-luterilaiskirkon 150 jäsenestä vain noin viidennes on pelkästään englannintaitoisia.

Peter Mäkilän mukaan kirkolla on edessään valintaprosessi uuden pastorin löytämiseksi.

 – Ensi hätään virkaa tullee hoitamaan englanninkieleinen pastori, mutta Suomen kirkon ulkomaantyön johtaja rovasti Ilkka Mäkelä etsii meille uusia ehdokkaita tehtävään. Lopullisen valinnan tekee seurakunnan jäsenistö äänestämällä, Mäkilä kertoo.

St.Andrew`s Lutheran Church on osa 65 synodista koostuvaa ELCA-järjestöä (Evangelist-Lutheran Church of America). Etelä-Floridan suomalaisalue kuuluu järjestön Florida-Bahamas-synodiin, jonka pääkonttori sijaitsee Tampassa. Alueella toimivien luterilaiskirkkojen esimies on piispa Robert G. Scaefer.

-Jäsenistössämme on esitetty ajatuksia jumalanpalvelusten pitämisestä pelkästään englannin kielellä. Me suomea puhuvat siirtolaiset haluamme kuitenkin ehdottomasti  säilyttää kirkossamme suomenkielen. Ei pelkästään siksi, että ylivoimainen osa jäsenistöstämme on suomenkielisiä, vaan myös siitä syystä, että Palm Beach County houkuttelee talvisin valtavan määrän suomalaisia talvivieraita ja myös heitä on pystyttävä palvelemaan omalla kotikielellä, Mäkilä perustelee.