Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

heinä 23, 2014

FinnFest on myös lasten juhla


Minnesotalaisnuorista koostuva Singing Strings-ryhmä on esiintynyt eri puolilla maailmaa. Kuva San Diegossa pidetyn FinnFestn avajaisista

FinnFest 2014 tarjoaa runsaasti ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle. Ja lapsia ei todellakaan ole unohdettu. Salolampi Finnish Language Village ja Suomi Koulu ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja kehittäneet runsaasti aktiviteetteja perheen nuorimmille. Musiikkipuolesta vastaa minnesotalaisnuorten kamariorkesteri The Singing Strings, festivaalilla nähdään paikallisten koululaisten tuottama elokuva ja estradilla nähdään myös lasten tanssiryhmä Kisarit Too, sekä saadaan oppia yhtyeen vanhemmalta osalta Kisareilta. Myös FinnFestin Torilla lapsille saavat oman osuutensa juhlahumusta.

Salolampi ja Suomi Koulu järjestävät nuorille ja lapsille aktiviteettja koko viikonlopun ajan; pelejä, musiikkia, lausuntaa, lauluja ja muita esityksiä. Ohjelmanumeroiden välityksellä myös perheen nuorimmat pääsevät osallisiksi suomalaisesta kulttuurista ja perinteestä.

Kisarit-kansantanssiryhmä on erittäin tunnettu suomalaisen tanssikulttuurin ja musiikin ylläpitäjä ja edistäjä Pohjois-Amerikassa. He ovat esiintyneet useasti Kanadan ja Yhdysvaltain suomalaisten juhlissa ja festivaaleilla. Kisarit Too on lasten tanssiryhmä, joka seuraa isompien kisareiden jalanjäljissä.

The Singing Strings on kamariorkesteri Evergreen School of Arts-koulusta Bloomingtonista (MN). Sen jäsenet ovat iältään 7-14-vuotiaita. Ryhmä esittää laulunsa suomeksi sekä ruotsiksi ja he esittävät myös pohjoismaisia kensantansseja. Useilla ryhmän jäsenistä on pohjoismainen kulttuuritausta, jota he mielellään jakavat esitysten välityksellä  muihin kulttuureihin kuuluville jäsenille.

24-vuotisen historiansa aikana “The Singing Strings” on esiintynyt Yhdysvaltojen, Kanadan ja Suomen lisäksi Australiassa, Itsävallassa ja venäjällä. Yhtye on esiintynyt myös 10 kertaa FinnFest-juhlassa ja heidät on nimetty suomalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin Hyvän Tahdon Lähettiläiksi. Minneapolisissa lapsiryhmä on esiintynyt Minnesota-orkesteri Kesäjuhla-konsertissa, Sibelius-Copeland-konsertissa ja Suomesta vierailulle saapuneen Lahti-orkesterin konsertissa.

 

.