Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

loka 26, 2014

Lahjoitukset nostivat Lepokodin tuloksen reilusti plussalle


60-paikkainen Hoitokoti on FARH:n talousveturi vuodesta toiseen.

Finnish-American Rest Home Inc:n jäsenten sääntömääräinen vuosikokous pidettiin lauantaina 25. lokakuuta 2014 Annan-Majalla. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat siten, että varsinaista auditoitua tilintarkastajien lausuntoa yrityksen tileistä ei esitelty. Puheenjohtaja June Rantasen mukaan virallisen tilintarkastuskertomukseksen tekeminen maksaa yritykselle noin 20.000 dollaria ja tämän summan hallitus halusi säästää kireän taloustilanteen takia.

Kokouksessa jäsenille jaettiin kolmisivuinen selvitys yrityksen vuosituloksesta tilikaudella 1.7.2013-30.6.2014. Sen mukaan yrityksen toiminnallinen tulos tilikaudella 2013-14 oli tappiollinen (-$35. 077,88). Yrityksen kokonaistulos nousi kuitenkin reilusti positiiviselle puolelle kun mukaan lasketaan FARH:ille tilikauden aikana annetut lahjoitukset ja sijoitustoiminnan tuotot, joita yhteensä oli $305.649.,36. Myös Lepokodin Ystävien ahkera toiminta on tuottanut Lepokodille useita tuhansia dollareita. Kokonaisuudessan FARH Inc. taseen voidan laskea olevan yhä noin 6,5 miljoonaa dollaria plussalla arvokkaan tontin ja yrityslisenssien ansiosta.

Lepokodin johtaja Katja Pukkila ja markkinointijohtaja Pirjo-Leena Koskinen selvittivät jäsenkunnalle hoitoalan jatkuvaa muutosta sekä lakien, valtion maksamien tukien ja vakuutustoiminnan osalta. Uudet järjestelmät, esimerkiksi juuri sisäänajettava ”State managed care system”,  aiheuttavat epätietoisuutta sekä alan yritysten että julkisen sektorin toiminnassa. Asukkaiden korvausten suuruudet ja maksuajat ovat vaihdelleet suuresti ja asettaneet rajoituksia yrityksen maksukyvylle. Lepokodin väliaikaisen toimitusjohtajan (administrator) Lisa Izquierdon asialistaan merkittyä raporttia ei kuultu, sillä hän ei osallistunut kokoukseen.

FARH on pyrkinyt etsimään tilikauden aikana säästöjä toimintansa jokaisella sektorille. Puheenjohtajan tehtävät jättävä June Rantanen totesi, että käynnissä olevat oikeusjutut rasittavat yrityksen taloutta rankasti. Vuoden vakuutusmaksut  ovat nouseet peräti $220.000 dollariin ja asianajajapalkkioita on maksettu $30.000. Useimmat jutuista liittyvät henkilökunnan irtisanomisiin, joita on tapahtunut useiden aikaisempien amerikkalaisten toimitusjohtajien aikakaudella.